Frunzele de zmeur sunt foarte benefice pentru femei. Reduc crampele menstruale, întăresc uterul, reduc durata travaliului

Frunzele de zmeur sunt sunt utilizate ca plante de leac pentru femei, deoarece reduc crampele menstruale dureroase, întăresc uterul, stimulează digestia şi îmbunătăţesc sănătatea inimii.

Acestea conţin carotenoide, acid citric, taninuri, vitamina A, vitamina E şi vitamine din complexul B.

Sunt bogate în minerale şi oligoelemente:

  • 445 mg de potasiu
  • 410 mg de calciu
  • 105 mg de magneziu
  • 3,5 mg de fier
  • 4 mg de mangan
  • seleniu, fosfor

Frunzele sunt de ajutor în prevenirea hemoragiilor şi oprirea menstruaţiei excesive. Întrucât au un conţinut bogat de fier, sunt benefice pentru persoanele care suferă de anemie.

Totodată, frunzele conţin fragrină, care contribuie la tonifierea muşchilor din regiunea pelviană, inclusiv a uterului. De aceea, frunzele de zmeură previn pierderea sarcinii din cauza slăbiciunii uterine.

Utilizarea acestei plante timp de 3 luni înainte de concepere, sporesc şansele femeilor de a rămâne însărcinate.

Un studiu a demonstrat că frunzele de zmeură reduc durata travaliului, fără efecte secundare. De asemenea, acestea accelerează procesul de vindecare a uterului şi recuperarea femeilor operate. În plus, reduc răul de dimineaţă, greaţa şi febra.

Mod de administrare:

Sub formă de infuzie: câte 1-3 căni pe zi. Începeţi cu 1 cană, iar în decursul a câteva săptămâni puteţi mări doza până la 3 căni pe zi.

Folosiţi 2-3 linguriţe de frunze de zmeură uscate sau 2-3 linguri de frunze proaspete la 1 cană de apă, infuzate timp de 10 minute.

Precauţii:

Evitaţi preparatele pe bază de frunze de zmeură în primele 3 luni de sarcină. Puteţi bea cu 3 luni înainte de concepere şi începând cu al doilea trimestru.

Din cauză că frunzele de zmeură ar afecta muşchii uterului şi contracţiile, acestea nu trebuie utilizate pe perioada sarcinii decât sub supravegherea unui specialist.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: livestrong.com, everydayroots.com