Gândirea negativă otrăveşte organismul şi reduce durata de viaţă

Dacă efectul placebo este destul de cunoscut, atunci când e vorba de efectul nocebo, mai puţină lume ştie despre acesta.

Gândirea pozitivă poate activa mecanismele de autorefacere a organismului şi prin urmare, acesta se va vindeca singur.

Pe de altă parte, gândirea negativă poate otrăvi corpul. În urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia că chinezii-americani care sunt mai ataşaţi de superstiţiile tradiţionale chinezeşti, cu atât mor mai repede.

Un alt studiu a arătat că la aproape 80% din studenţii la medicină apar simptomele bolilor pe care le studiază. Aceştia cred că se vor îmbolnăvi şi corpurile lor chiar se îmbolnăvesc.

Totuşi, indiferent de naţionalitate şi ocupaţie, dacă vă veţi concentra atenţia pe boală, veţi fi predispuşi să vă îmbolnăviţi de acea boală.

Efectul nocebo arată efectele fiziologice ale gândirii negative. Emoţiile negative acţionează asupra amigdalei de la nivelul creierului limbic, acesta trimiţând o alertă care activează răspunsul la stres „luptă-sau-zbor”. În această fază mecanismele de auto-apărare ale organismului nu funcţionează corespunzător şi organismul se poate îmbolnăvi.

Modul de a gândi influenţează starea de sănătate şi determină cât de mult vom trăi. Cei care au trăit mult au gândit că vor trăi foarte mult.

Chiar dacă sănătatea poate fi influenţată şi de factorii genetici, gândirea pozitivă relaxează sistemul nervos şi contribuie la vindecarea organismului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: mindbodygreen.com