Germanii au invadat fermele noastre căutând această legumă românească, pe care ulterior o exportă în Anglia!

De curând curiozitatea germanilor a fost stârnită de o cultură get-beget românească. Este vorba de usturoiul de toamnă, o legumă aproape uitată dar care su bucură de o popularitate tot mai mare în cele mai scumpe restaurante englezești!

Iată ce a spus un agricultor din Bacău care s-a ales pe neașteptate cu oaspeți tocmai din Germania:

– Ei au venit la mine și m-au întrebat de usturoiul de toamnă. Au spus că acesta crește la noi și în Ungaria, dar cel românesc ar fi mai bun. Le-am spus că usturoiul de toamnă crește la noi pe unde apucă, dar nu cunosc pe cineva care să-l cultive profesionist. Ei au strâmbat din nas vădit nemulțumiți de această veste, după care i-am întrebat de ce s-au întristat și în genere la ce le trebuie acest usturoi.

Ei mi-au răspuns că din aceste usturoi englezii au început a face sosuri picante. Îl toacă mărunt, după care îl amestecă cu suc de lime și uleiuri și îl consumă la aperitive pe bază de brânzeturi. Englezii au acest usturoi la ei în Anglia, dar pentru că acolo e mult mai frig ca în România, este de o calitate mai proastă și nu este atât de aromat și bogat în gust ca cel de la noi. Din acest motiv germanii s-au oferit să-l adune de la români și să-l exporte în Anglia.

Și se poate că afacerea aceasta se va porni în curând. Este posibil că nu doar usturoiul de toamnă, dar și tot sosul să fie produs în România. Este o veste foarte bună, de care vom căuta să profităm din plin, a spus agricultorul din Bacău.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.