Ghimbirul este mai eficient decât chimioterapia în combaterea cancerului!

Ghimbirul a fost utilizat în medicina naturistă timp de mai multe sute de ani, datorită proprietăţilor sale numeroase.

Potrivit mai multor studii, ghimbirul este eficient în combaterea cancerului de prostată, cancerului ovarian şi a cancerului de colon.

Ghimbirul distruge celulele canceroase din prostată

Un studiu din SUA, care a fost publicat în British Journal of  Nutrition, a ajuns la concluzia că extractul de ghimbir poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase de prostată, dacă este luat zilnic în doză de 100 mg per kg greutate corporală. Ghimbirul poate fi mai benefic decât chimioterapia, deoarece aceasta afectează şi celulele sănătoase din organism.

Studiile au mai arătat că ghimbirul este eficient în prevenirea şi tratarea cancerului ovarian.

Ghimbirul previne cancerul de colon

Cercetătorii au demonstrat la conferinţa Frontiers in Cancer Research Prevention din 2003 că ghimbirul previne cancerul de colon. În plus, un studiu publicat în 2015 în The Journal of Nutrition, că pe lângă prevenirea cancerului de colon, ghimbirul are capacitatea să distrugă celulele canceroase existente.

Deocamdată, însă, extractul de ghimbir nu poate fi folosit ca tratament împotriva cancerului, deoarece nu au fost efectuate teste pe oameni. Majoritatea studiilor au fost realizate in vitro sau pe şoareci.

Este recomandată includerea ghimbirului în alimentaţia zilnică, doza recomandată fiind de 4 g pe zi, iar pentru femeile însărcinate de 1 g pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylifeidea.com