Gutuile îmbunătăţesc digestia, vederea, întăresc imunitatea şi contribuie la buna funcţionare a inimii

Potrivit specialiştilor, gutuia poate fi asociată cu o adevărată farmacie. Aceasta este bogată în potasiu, vitamina C, antioxidanţi, fibre alimentare care ajută la ameliorarea digestiei, scade nivelul glicemic şi îmbunătăţeşte vederea. Bogate în fibre, gutuile contribuie la stimularea peristaltismul şi secreţia de suc gastric, uşurând digestia. De asemenea, previne constipaţia şi protejează organismul de riscul apariţiei cancerului colorectal, dar şi reduce nivelul colesterolului „rău”, curăţând arterele.

gutui

În plus, gutuile menţin constant nivelul de zahăr în sânge. Deci sunt recomandate şi pentru pesoanele cu diabet.

Potrivit studiilor, gutuile au proprietăţi anticancerigene. Fitochimicalele şi polifenolii din fruct contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, a astmului şi diabetului. Consumul regulat de gutui reduce riscul apariţiei cancerului de colon şi plămâni.

Coaja gutuilor conţine un antioxidant puternic, quercetina, care reduce inflamaţia vaselor de sânge, ceea ce menţine buna funcţionare a inimii. Fitonutrienţii şi flavonoizii din gutui reduc şansele de deteriorare a vederii.

Fructul contribuie şi la creşterea imunităţii. Conţinutul de cupru, fier, potasiu, magneziu şi vitamina C sporesc imunitatea prin reducerea riscului de infecţii virale.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: dovemed.com