Iată care sunt alimentele care te ajută contra răcelii!

Alimentele pe care le consumăm fie ne pot îmbolnăvi, fie ne pot trata. În acest articol îți vom spune care sunt cele mai bune produse atunci când vine vorba de a preveni și combate răceala.

Citricile

Trebuie să consumăm citrice datorită aportului lor puternic de vitamina C. Putem opta pentru lămâi sau portocale, rezultatul va fi același. Citricele trebuie consumate atât pentru a preveni răceala, cât și pentru a o trata. Însă ele trebuie evitate de persoanele cu gâtul iritat.

Sfecla roșie

Odată cu consumul ei organismul nostru se înviorează, datorită conținutul ridicat de anti-oxidanți din sfecla roșie. Aducem aminte că anume sfecla roșie face parte din lista produselor cu cel mai mare conținut de anti-oxidanți. Puteți consuma sfecla roșie în salată sau sub formă de suc, care trebuie dizolvat în puțină apă.

Mierea

Mierea conține aproape toate substanțele necesare pentru buna funcționare o organismului nostru. Nu trebuie decât să o consumi regulat!

Usturoiul

Acesta este deosebit de util când avem un nas înfundat. În plus, impactul usturoiului asupra sistemul imunitar este aproape imediat, astfel încât odată cu consumul lui începem să ne facem bine.

Ardeiul iute

Are un efect similar cu cel al usturoiului, ba chiar poate desfunda nasul mult mai rapid decât acesta!

Pătrunjelul

Pătrunjelul conține un mix de antioxidanți și vitamina C, de aceea trebuie consumat abil atunci când suntem răciți ori știm că suntem expuși riscului de a răci.

Afinele

Încă o sursă importantă de antioxidanți. De fapt, dintre toate fructele de pădure anume afinele au cel mai mare conținut de antioxidanți. Dacă ești răcit afinele nu sunt doar utile sănătății tale, ci necesare!

Ghimbirul

Acesta este probabil regele în rândul produselor care conțin vitamina C. Câteva ceaiuri de ghimbir sau puțin ghimbir proaspăt vor face răceala ta ca și inexistentă!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: bodybuilding.comabcnews.go.com