Iată care sunt cele 4 motive pentru care ne simțim mereu balonați!

Balonarea este o afecțiune foarte răspândită printre oameni. Este o stare deloc plăcută care ne frustrează atunci când suntem în public și ne face să ne simțim incomod chiar și atunci când suntem singuri.

Astăzi redacția sanatosi.info îți va dezvălui care sunt cele 4 motive principale care ne fac să fim balonați.

4-motive-pentru-care-sunteti-mereu-balonat

1. Blocajul limfatic. Are loc atunci când consumăm alimente greu de digerat pentru stomacul nostru, așa cum ar fi carnea, ouăle sau fasolea. Aceste alimente încetinesc nu doar digerarea dar și sporesc blocajul renal. Astfel în stomac și intestine se acumulează mult gaz, de unde și senzația de balonare. Pentru a preveni acest efect, consumați alimentele menționate împreună cu legume proaspete.

2. Sensibilitate particulară la anumite alimente. Este vorba de o intoleranță personală la un anumit aliment. Aceasta nu este o boală, ci o particularitate a organismului. De exemplu cineva se simte balonat de fiecare dată după ce consumă lactate, ouă, gluten sau alcool. În astfel de cazuri trebuie pur și simplu să evităm aceste alimente.

3. Fructele la desert. Fructele la desert pot ajuta mult digestia, dar o pot și împiedica. De ce așa se întâmplă? Pentru că depinde ce fel de fructe consumăm. Astfel, dacă după masă consumăm fructe care conțin mulți acizi, așa cum ar fi portocalele, kiwi sau merele (nu foarte coapte), digestia va fi mai bună. Dar dacă vom consuma banane, miere coapte sau avocado, digestia va fi împiedicată și astfel vom începe să suferim de balonare.

4. Consumul de lichide după masă. După ce ne-am îmbâcsit stomacul cu tot felul de delicatese, calea sigură de a dobândi balonarea este să bem apă sau băuturi dulci. Dacă totuși vă este sete și doriți neapărat să beți ceva, consumați puțin suc natural de portocale, grapefruit sau limonadă.

Iată cum poți înfrânge balonarea: consumă cât mai mult pătrunjel!

Pătrunjelul este un diuretic puternic care ajută mult activitatea rinichilor. Astfel dați prin blender pătrunjel și lămâie (ori lime), pentru a scăpa rapid de senzația de balonare.

Nu uita să faci share acestui articol pe Facebook.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: crackerdaily.com

Add Comment