Iată care sunt cele 5 secrete ale oamenilor care nu se îmbolnăvesc niciodată!

Probabil fiecare din noi are câte un prieten pe care nu îl vedem niciodată bolnav și care permanent emană energie și fericire în jurul său. Am dori să-l întrebăm ce face el de se simte mereu atât de bine, însă parcă ne rușinăm să facem acest lucru, având frică să nu incomodăm omul sau să nu dăm în vileag propria noastră predispunere spre boli.

Ei bine, de azi înainte nici nu mai este nevoie să dai cuiva astfel de întrebări, pentru că medicii moderni deja au făcut acest lucru. Astfel, profesorul internațional Dana Țupa a intervievat 47 de oameni care au scris într-o anchetă că se simt mereu bine și se îmbolnăvesc extrem de rar.

sistem-imunitar

Pe parcursul interviului, doamna Țupa a observat că toate persoanele atunci când erau întrebare ”Cum credeți, ce vă face să fiți mereu sănătoși și fericiți?” răspundeau practic în unul și același mod. Doamna Țupa a însumat răspunsurile intervievaților, astfel încât s-au văzut care sunt factorii care îi fac pe aceștia să se simte mereu bine fizic și psihic. Iată care sunt acești factori – secretele sănătății interioare și exterioare:

1. Alimentația sănătoasă și rațională – toate persoanele intervievate au afirmat că evită mâncarea grasă, prăjită și grea pentru stomac și mizează mai mult pe produse vegetale proaspete sau fierte. De asemenea, ei au indicat că mănâncă lent, fără grabă și mestecă bine hrana.

2. Multă mișcare – în majoritatea cazurilor intervievații s-au adeverit a fi persoane care au un hobby legat de mișcare. Cineva iubea plimbările serale lungi, altcineva făcea ciclism, unii practicau dansul sau mergeau deseori la sala de forță.

3. Multă apă și suplimente alimentare – pare surprinzător, însă toți cei 47 de intervievați au răspuns separat că și-au format obiceiul de a bea zilnic 1.5-2 litri de apă. De asemenea, 42 dintre aceștia au spus că iau regulat Omega 3 și 5, spirulină, pudră de orz sau grâu.

4. Planificări pe lungă durată – întrebați de ce fac planificări pe termen lung, intervievații au spus că atunci când au un program stabilit pe un termen mai lung, scapă de multă bătaie de cap și stres inutil.

5. Somn suficient – toate persoanele au spus că nu dorm mai puțin de 8 ore pe zi, dar se stăruie nici să nu depășească acest număr de ore.

Acum, când știm secretele sănătății, nu ne rămână decât să le urmăm!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: prevention.com