Iată care sunt efectele miraculoase ale porumbului fiert!

Probabil deja ți s-a făcut poftă de porumb fiert! Ei bine, odată ce îți place porumbul fiert, trebuie să știi și ce beneficii pentru sănătate îți aduce acesta.

Porumbul este un produs bogat în zeaxină, luteină și carotenoide, care sunt antioxidanți responsabili de sănătatea și activitatea inimii, rinichilor și ficatului.

Un știulete de porumb nu depășește 100 calorii, de aceea porumbul poate fi consumat în timpul dietei pentru slăbit. De asemenea, porumbul poate fi consumat în loc de cina obișnuită, pentru că conține 30 de carbohidrați din 130 existenți.

Datorită conținutului de acid folic, porumbul face bine la inimă și protejează sistemul circulator de afecțiuni și boli, așa cum ar fi bolile coronariene și atacul de cord. Consumând porumb fiert reducem riscul de infarct cu 10%!

În plus, porumbul conține criptoxantină, o substanță care previne riscul de dezvoltate a celulelor canceroase la plămâni.

Porumbul este benefic și pentru vedere. Zeaxina din porumb conferă ochilor o culoare sănătoasă și previne degenerescența musculară a ochilor. Carotenul din porumb face ca acesta să fie util de consumat (și chiar necesar) pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale vederii.

Creierul la fel va funcționa mai rapid și eficient dacă vom consuma cu regularitate porumb. De asemenea vom reduce riscul apariţiei Alzheimer-ului cu 30%.

Antioxidanții din porumb fortifică sistemul imunitar și ne fac mai rezistenți la infecții și viruși și totodată ne ajută să ne însănătoșim în caz de boală, mai ales dacă aceasta este o boală a aparatului respirator.

Oasele la fel vor deveni mai tari datorită porumbului, iar metabolismul se va accelera și el.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol util!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: getfit.jillianmichaels.comseedguides.info