Iată ce beneficii asupra sănătății are sfecla roșie, dacă o consumi regulat! Află cele 7 beneficii mari!

Sfecla roșie în ultimii ani își câștigă tot mai multă recunoaștere în mediul medicinei naturiste. Și aceasta deloc întâmplător, pentru că ea aduce o serie de beneficii organismului nostru.

cura-cu-sfecla-rosie-salata-de-sfecla-rosie

Astfel, consumată regulat sfecla roșie:

Previne demența– această se datorează compușilor activi din sfeclă care au capacitatea de a întineri nervii cerebrali și a mări capacitatea de memorare.

Menține inima sănătoasă – un pahar de suc de sfeclă roșie consumat zilnic scade probabilitatea de apariție a bolilor de inimă cu până la 60%.

Controlează diabetul – această legumă conține acizi alfalipoci care au capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge.

Scade inflamațiile – datorită compușilor antibacterieni, sfecla roșie scade viteza de înmulțire a bacteriilor și virușilor în organism.

Stimulează mușchii – sfecla conține o serie de elemente utile pentru mușchi, așa cum ar fi manganul, vitamina B6, magneziul, potasiul, zincul, seleniul și fosforul. Aceste elemente sunt la fel de necesare și persoanelor care duc un mod puțin-activ de viață.

Este un puternic energizant – cercetările arată că persoanele care consumă mai des sfeclă roșie sunt mai energice de-a lungul zilei și mai puțin dispuse spre stres și anxietate. În condiții de toamnă, când zilele sunt mai scurte iar lumină solară este mai puțină, avem o deosebită nevoie de energizante pentru a ne păstra o dispoziție bună. Iată de ce un pahar de suc de sfeclă roșie în fiecare zi este recomandat pentru acest sezon.

Sperăm că ți-am dat destule motive de a consuma mai des sfecla roșie.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment