Iată ce beneficii pentru sănătate ne aduce consumul de ceapă!

Ceapa este un aliment preferat de unii și evitat de alții. Ea devine dulce când este gătită și are un miros puternic în stare proaspătă. Este extrem de utilă pentru o serie întreagă de mâncăruri, pentru că are un un gust bun și o factură fină.

În plus, ceapa poate fi folosită atât pentru a preveni anumite boli, cât și pentru a le trata.

Ceapa conține flavonoizi și antioxidanți cu ajutorul cărora putem combate ușor infecțiile tractului respirator și să fortificăm sistemul imunitar. Sulful din această legumă face bine la sistemul circulator și reglează nivelul colesterolului în sânge.

Quercitina din ceapă ține sistemul nervos și muscular într-o stare foarte bună și ea este recomandată spre consum persoanelor care urmează antrenamente fizice sau fizioterapie. Aceeași substanță menține densitatea normală a oaselor și previne degradarea țesuturilor musculare.

Fructooligozaharidele din ceapă ajută flora intestinală să funcționeze corect și calmează arsurile gastrice.

Putem consuma ceapa sub orice formă, important este ca ea să ajungă în interiorul nostru.

În general se recomandă să o consumăm crudă, dar nu întotdeauna. Astfel, dacă ești răcit este mai util să bei ceai de ceapă decât să mănânci ceapa crudă. Este necesar că consumi cel puțin 3 căni de ceai de ceapă pe zi pentru a te însănătoși rapid.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol. Nu uita să-l distribui prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: povar.rukp.ru