Iată ce este contraindicat să faci după ce ai mâncat. Respectă aceste sfaturi pentru a menţine sănătatea

Sănătatea se menţine fiind atenţi la micile obiceiuri. Este foarte important ce obişnuiţi să faceţi sau să consumaţi după mesele principale ale zilei.

Iată câteva sfaturi utile:

1. După ce mâncaţi nu mergeţi la culcare, deoarece pot apărea arsuri stomacale şi disconfort. Potrivit unui studiu realizat de cerectătorii de la Universitatea de Medicină Ioannina, Grecia, persoanele care obişnuiesc să se întindă în pat sunt mai predispuse riscului apariţiei cancerului. Trebuie să mâncaţi cu câteva ore înainte de somn.

2. După ce aţi luat masa, evitaţi fumatul. Nicotina interferează cu oxigenul necesar digestiei şi face ca organismul să absoarbă elementele cancerigene şi mai mult.

3. Nu faceţi duş după masă. În timpul duşului, organismul stimulează circulaţia sângelui către picioare şi mâini şi  scade circulaţia sângelui către stomac. Totodată, afectează procesul digestiei şi provoacă disconfort şi dureri de stomac.

4. Nu mâncaţi fructe după masă. Fructele trebuie consumate numai pe stomacul gol. Acestea au nevoie de diferite enzime pentru a fi digerate şi zaharurile din fructe au nevoie de timp pentru a fi complet absorbite de organism. Dacă fructele sunt consumate după mâncare, vor rămâne nedigerate în stomac şi în intestine, provocând disconfort şi durere.

5. După masă nu beţi ceai. Acesta interferează cu absorbţia de fier. Acidul tanic din ceai interacţionează cu proteinele şi fierul din alimentele pe care le consumaţi şi impiedică organismul să aibă un proces corect de absorbţie. Absorbţia de fier scade cu aproape 90%. Deficitul de fier conduce la anemie, insuficienţa celulelor roşii din sânge, oboseală extremă, stare generală de slăbiciune, dureri în piept, mâini şi picioare reci, unghii fragile şi lipsa poftei de mâncare.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: davidwolfe.com