Iată ce nu trebuie să consumați pe stomacul gol

Dejunul este cea mai importantă masă a zilei. De ea depinde starea și dispoziția persoanei pentru întreaga zi. Dacă este să fim sinceri, foarte puține persoane iau micul dejun, dar și dintre aceștia puțini sunt cei ce consumă produse sănătoase de dimineață.

Unele produse pe care le mâncați pe stomacul gol, pot acționa negativ asupra sănătății. Am pregătit o listă de alimente care trebuie evitate să fie consumate pe stomacul gol. Aveți grijă de sănătatea dvs!

1

Ce să nu consumați pe stomacul gol

1. Citrice

Ne-am obișnuit să vedem la televizor că un tânăr de succes își începe ziua cu un pahar de suc de portocale. În viața reală este strict interzis acest lucru. Sucul de citrice pe stomacul gol poate provoca gastrită și alergii.

2. Banane

Bananele nu mai sunt deja un fruct exotic, ci sunt o parte din regimul nostru alimentar. Din păcate, consumarea lor nu are doar beneficii.

Bananele se digeră foarte încet. Dacă le consumați înainte de mese, poate provoca balonări însoțite de un disconfort. Din aceeași cauză, după ce ați mâncat banane nu trebuie să consumați apă sau suc. Medicii recomandă consumarea acestora peste o oră după mâncare.

3. Legume proaspete

Aciditatea care este în legumele proaspete poate provoca iritația mucoasei stomacului. De aceea nu este indicat să le mâncați pe stomacul gol, în special cei care suferă de disfuncții digestive.

4. Iaurt

Iaurtul consumat pe stomacul gol, nu va dăuna atât de tare ca sucul de portocale, dar nici nu va avea efect pozitiv.

5. Apă rece

Apa este viață, iar pentru o digestie bună trebuie să consumați destul de multă apă. Această afirmație este valabilă doar pentru apa de temperatura camerei sau puțin încălzită.

Apa rece, dimpotrivă, are efecte negative asupra digestiei. Dacă o beți dimineața aceasta doar va îngreuna procesul de digestie.

6. Dulce

Pancreasul nu este capabil să elimine suficientă insulină de dimineață, de aceea „încărcarea” organismului cu dulciuri este o crimă împotriva sănătății dvs.

Dacă veți mânca des dulce pe stomacul gol, nivelul zahărului se va ridica peste normă. Pe viitor pot apărea diferite afecțiuni, în special diabetul!

7. Cafea

O cafea aromată de dimineață este băutura preferată a multor persoane. Cel puțin o dată, fiecare dintre noi, a băut o cafea pe stomacul gol, dar degeaba…

Cafeaua irită mucoasa stomacului, iar aceasta este o cauză a apariției gastritei. Consumarea acestei băuturi înainte de dejun are efecte negative asupra sănătății ficatului. Acest organ trebuie să-și îndeplinească funcțiile de curățare corespunzător, în timp ce organismul încă nu s-a trezit definitiv.

Un dejun corect reprezintă 90% din bunăstarea și sănătatea noastră. De aceea, vă recomandăm să păstrați această listă a produselor ce nu pot fi consumate pe stomacul gol.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com