Iată ce se întâmplă dacă tai o ceapă în 4 şi o laşi în cameră pe timp de noapte. Un remediu excelent!

Ceapa, pe lângă faptul că e folosită în nenumărate reţete culinare, are proprietăţi medicinale puternice.

Combate eficient răceala şi nu doar. Şi Organizaţia Mondială a recunoscut că este foarte benefică în cazul infecţiilor respiratorii, congestiilor, tusei şi bronşitei.

Se consideră că dacă pui în cameră o ceapă tăiată, pe timp de noapte, vei preveni răceala. Ceapa crudă absoarbe microbii din aer şi împiedică pătrunderea lor în organism.

ceapa-4

Ea conţine compuşi sulfurici precum sulfoxizii şi thiosulfinaţii, care formează mirosul acesteia şi ne fac să lăcrimăm. În plus, aceste substanţe combat bolile de inimă şi cancerul, întăresc sistemul imunitar şi previn apariţia mai multor boli.

Ceapa mai are un conţinut bogat de quercetină, un antioxidant puternic ce combate radicalii liberi. Iată o reţetă simplă, care te va ajuta să scapi de răceală:

Ingrediente:

  • 3 cepe mari albe
  • 1/4 cană de oregano tocat
  • 4 căni cu apă
  • 3 căţei de usturoi
  • sare de Himalaya

Mod de preparare:

Se pune apa la foc şi se adaugă oregano. Apoi se taie ceapa şi usturoiul, se adaugă în apă şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Supa este gata!

Ceapa – remediu împotriva răcelii:

Înainte de somn, taie o ceapă felii şi pune-o pe tălpi, iar apoi încalţă o pereche de ciorapi de bumbac. Lasă peste noapte. Dimineaţa înlătura ceapa. Dacă simptomele nu au dispărut încă, repetă procedura până la tratarea completă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: diana.bg

Add Comment