Iată ce se va întâmpla dacă vei consuma conopidă de 3 ori pe săptămână. Beneficiile sunt uimitoare!

Conopida face parte din aceeași familie ca varza albă, cea roșie și broccoli. În urma unor studii, s-a constatat că un consum îndelungat de astfel de legume reduce riscul apariției cancerului.

71635

Conopida este bogată în vitamine, enzime, minerale, având proprietăți antioxiante, citostatice și de întărire a sistemului imunitar. Această legumă previne cancerul de sân, de colon, ovarian, de prostată, pulmonar.

În plus, datorită substanțelor nutritive pe care le conține, conopida are efecte antiinflamatoare și de detoxifiere.

Beneficiile conopidei

1. Reduce nivelul de colesterol și trigliceride

Potrivit cercetătorilor americani, unii compuși din conopidă stopează transportul colesterolului periculos către vasele sanguine și țesuturi.Tototdată, conopida nu permite formarea plăcilor de aterom și sclerozarea pereților arterelor. Este recomandat consumul de conopidă sub formă de salată sau fiartă, câte 300 de grame pe zi, de cel puțin trei zile pe săptămână.

2. Previne obezitatea

Conopida are puține calorii, fiind bogată în fibre, vitamine, potasiu și alte minerale ce contribuie la procesul de slăbire.

Se consumă de 2-3 ori pe săptămână, câte 200-300 de grame de conopidă. Această legumă asigură senzația de sațietate, fiind un aliment excelent în curele de slăbire.

3. Menține sănătatea inimii

Celor care suferă de hipertensiune li se recomadă să mănânce conopidă cât mai des. Conopida conține sulforafan, care reglează tensiunea arterială și funcția renală.

Este, de asemenea, o sursă valoroasă de potasiu, care este extrem de important pentru funcționarea tuturor mușchilor, inclusiv al inimii și reglarea tensiunii arteriale.

4. Protejează stomacul de Helicobacter pylori

Datorită conținutului de fibre, conopida este benefică pentru sănătatea digestivă. Cercetătorii au constatat că sulforafanul din conopidă protejează mucoasa stomacală. Acesta împiedică fixarea bacteriei Helicobacter pylori pe peretele stomacului și înmulțirea acestei bacterii.

5. Previne cancerul

Conopida are efecte puternice împotriva cancerului la sân. Aceasta reglează secreția hormonilor feminini, prevenind dezechilebrele hormonale, care cauzează apariția tumorilor mamare.

Sulforafanul încetinește înmulțirea celulelor maligne. Este recomanat consumul de conopidă fiartă maximum 10 minute sau proaspătă, de cel puțin cinci ori pe săptămână.Varza sau broccoli au efecte similare.

Conopida fiartă, condimentată cu turmeric, este un bun remediu împotriva cancerului de prostată. Potrivit unui studiu realizat în Asia, bărbații care consumă asta des, sunt feriți de cancerul de prostată.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: whfoods.com