Iată ce se va întâmpla dacă vei sufla spre degetul mare. O reacţie uimitoare a organismului!

Corpul uman este foarte misterios, uneori chiar ciudat. O problemă poate apărea din senin şi poate dispărea la fel de repede. Iar unele dintre secretele de control al organismului sunt uimitoare. Iată câteva dintre ele…

1. Durerile de gât

Ajută desigur şi ceaiul fierbinte, la fel ca gargara cu apa cu sare sau bicarbonat de sodiu. Dar există o metodă mai puţin cunoscută pentru a scăpa de durerile de gât – trebuie doar să scarpini urechea! Medicii susţin că stimulează nerviii urechii, creând un spasm muscular în gât.

2. Calmarea nervilor

Dacă simţi că eşti la limita nervilor şi trebuie să te calmezi urgent, pur şi simplu spală-te cu apă rece. Aceasta te va face să-ţi ţii respiraţia pentru scurt timp şi va acţiona asupra receptorilor nervoşi. Organismul se alimentează cu mai mult oxigen şi sistemul nervos se calmează. Aproximativ acelaşi efect are un pahar cu apă rece.

3. Teama de injecţie

Unora le este destul de greu să înfrunte teama de injecţii. Data viitoare când eşti într-o asemenea situaţie, tuşeşte puţin – acest lucru va distrage creierul de la procedura dureroasă. Doar că preveniţi asistenta despre asta.

4. Nasul infundat

Lipeşte limba de cerul gurii, iar cu degetele apasă porţiunea de deasupra sprâncenelor. După 20 de secunde, te vei simţi mai bine.

5. Prevenirea cicatricilor cauzate de arsuri

În caz de arsuri, tu te grăbi să pui o pungă cu gheaţă – trebuie doar să apeşi uşor cu vârfurile degetelor pe zona afectată. Astfel, temperatura acestei porţiuni va reveni la normal mai încet şi, prin urmare, mai firesc.

6. Durerile de dinţi

Acest truc este foarte benefic, dacă ai dinţii sensibili. Dacă durerea creşte, pune o pungă de gheaţă pe dosul palmei, apoi mut-o între degetul mare şi cel arătător. Prin această zonă trec terminaţiile nervoase ale mâinii şi feţei. Ele trimit semnalul corespunzător creierului, iar durerea dispare.

7. Nervozitate

Îţi este cunoscută situaţia: ai o întâlnire importantă, te îmbraci, te pregăteşti, dar nu te poţi gândi decât la fluturii din stomac. Poate suna ciudat, dar pentru a reveni la normal, încearcă să sufli asupra degetului mare. Întrucât el este reponsabil de nervul vag, care controlează ritmul inimii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment