Iată ce trebuie să faci pentru a-ți salva tălpile! Vei avea picioare de adolescent după ce vei folosi acest remediu!

Problema călcâielor crăpate este nu doar o problemă estetică, dar și una medicinală. Și asta pentru că depunerile de celule moarte nu sunt o normalitate pentru corp. De asemenea, aceste depuneri la rândul său cauzează crăpături în piele, fapt care provoacă pătrunderea de infecții în picior și dureri.

Iată de ce trebuie să avem grijă de călcâie la fel cum avem grijă și de celelalte părți ale corpului.

În primul rând, pentru a preveni apariția acestor fisuri pe talpă este necesar să îndepărtăm cu regularitatea pielea moartă. Aceasta se face foarte simplu, cu ajutorul pietrei de baie. Nu vă recomandăm în nici un caz să folosiți bisturiul, pentru că pielea de pe talpă este hiper-sensibilă, astfel încât vă puteți cauza lesne tăieturi.

După ce ați îndepărta pielea moartă, nu trebuie decât să aplicați pe talpă ulei de măsline sau de nucă de cocos. Exact! Nu aveți nevoie de creme scumpe. Cele mai simple grăsimi (așa cum este uleiul de măsline sau de nucă de cocos) sunt cele mai eficiente!

Dacă aveți picioarele grav crăpate iar crăpăturile sunt adânci, după ce îndepărtați cu grijă celulele moarte veți avea nevoie să aplicați pe piele următorul remediu:

10 aspirine se zdrobesc și se amestecă cu 250 grame de coniac.

Remediul se aplică pe pielea afectată cu ajutorul unui tifon. Tifonul se fixează iar pe picior se îmbracă o șosetă, peste noapte. Dimineața piciorul se spală, se șterge după care zona se prelucrează cu cremă hidratantă sau glicerină.

Folosește acest remediu câteva zile la rând, până vei vedea că au dispărut crăpăturile.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylifeheadlines.com