Iată cea mai bună metodă de curăţare a ficatului şi bilei. Scăpaţi de toxine şi senzaţia de balonare!

Trăim într-un mediu toxic şi consumăm permanent alimente pline de chimicale. Şi deşi organismul nostru este construit să elimine natural toxinele, acesta poate fi suprasolicitat.

liver-detox-fi

Există mai multe căi prin care puteţi curăţa organismul în mod natural. Alimentele benefice în acest sens sunt: usturoiul, grepfrutul, fasolea, sfecla, morcovul, ceaiul verde, merele, uleiul de măsline, avocado, cerealele, legumele crucifere, nucile şi curcuma.

Cea mai bună metodă de curăţare a ficatului şi bilei

Ingrediente:

  • 1 grepfrut sau 3 lămâi
  • 4 linguri de sare Epsom
  • 1/2 cană de ulei de măsline virgin
  • Suc de mere

Modul de preparare:

Este important să mâncaţi cât mai multe mere sau să beţi cât mai mult suc de mere, cu 4-5 zile înainte de tratament. În ultimele 2 zile, beţi 250 ml de suc de mere, la fiecare 2-3 ore. Astfel, procesul de curăţare va fi mai eficient.

În prima zi de tratament, micul dejun trebuie să fie uşor, fără grăsimi, evitând astfel acumularea presiunii la nivelul ficatului.

1. La ora 14:00, în prima zi, faceţi un amestec din 4 linguri de sare Epsom şi 3 căni de apă şi turnaţi-l într-un borcan. Puneţi borcanul în frigider pentru a se răci. Nu mâncaţi nimic după ora 14:00.

2. La ora 18:00, beţi 3/4 ceaşcă din amestec. Pentru îmbunătăţirea gustului, puteţi adăuga 1/8 linguriţă de pudră cu vitamina C.

3. La ora 20:00, beţi din nou 3/4 din amestec. După asta, staţi în pat şi odihniţi-vă, pregătindu-vă astfel pentru curăţarea ficatului.

4. La ora 21:45, turnaţi 1/2 cană de ulei de măsline într-un borcan. Stoarceţi grepfrutul. Adăugaţi în borcan şi sucul de grepfrut obţinut şi agitaţi până când se omogenizează.

5. La ora 22:00, beţi acest amestec. Este recomandat să-l consumaţi tot în 5 minute.

Apoi, culcaţi-vă în pat pe partea dreaptă, strângeţi genunchiul spre bărbie şi staţi nemişcaţi 20 de minute.

A doua zi dimineaţa, după ce v-aţi trezit, beţi a treia cantitate de amestec cu sare Epsom şi culcaţi-vă. După 2 ore, consumaţi ultima parte din amestec. Abia peste încă 2 ore puteţi mânca, dar nu fructe solide ci sucuri. Treceţi treptat şi la fructe.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info