Iată cum îți dai seama că orezul pe care îl consumi conține plastic! Extrem de util!

China este, desigur, unul din marii exportatori din lume, cu toate acestea adesea calitatea produselor lor lasă de dorit mult…

Aceasta este valabil și în cazul orezului de origine chineză, care are o prezență masivă pe piața românească. Nu se știe cum , dar chinezii s-au învățat să facă orez chiar și din plastic, astfel încât de multe ori orezul din plastic este dat drept orez natural!

În acest articol îți vom arăta cum te poți feri de acest orez contrafăcut:

rice-498688_1280-1024x634

Metoda apei

Într-un pahar cu apă rece puneți o linguriță de orez nefiert. Dacă boabele de orez se scufundă, atunci orezul este bun; dacă stă la suprafață – conține plastic.

Metoda focului

Puneți câteva boabe pe foc și observați mirosul lor. Dacă mirosul este de plastic, atunci…

Metoda mojarului

Când boabele de orez bun sunt zdrobite cu mojarul, iese o pudră albă. Dacă pudra s-a primit gălbuie, înseamnă că aveți de a face cu orez contrafăcut.

Metoda mucegaiului

Orezul de plastic nu face mucegai! Astfel, faceți un experiment: câteva boabe fierte puneți-le într-o cutie închisă. Dacă peste câteva zile mucegaiul nu este observabil, atunci urați poftă bună celor care au produs acest orez contrafăcut!

 

Îți dorim mult succes!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: althealthworks.comquora.com