Iată cum putem dobândi o minte mai ascuțită și rapidă. Aceste trucuri chiar funcționează!

Nu trebuie să credem că abilitatea noastră de a gândi bine și rapid este strict de ordin genetic. Activitățile noastre zilnice influențează mult capacitățile creierului, în ambele direcții! De asemenea, nu trebuie să credem că ceea ce am dobândit în tinerețe reprezinte toată ”zestrea” noastră intelectuală. Creierul este asemenea unui mușchi, care devine mai puternic de fiecare dată după ce este forțat, indiferent că forțezi mușchiul în tinerețe sau la bătrânețe.

Mai mult ca atât, anume la maturitate creierul trebuie stimulat mai tare, pentru e preveni demența și Alzheimerul la bătrânețe.

xrkiql8

În cele ce urmează îți vom spune care sunt cele 12 Secrete ale unui creier puternic:

1. Sportul și exercițiile fizice. Sportul stimulează circulația sanguină, ceea ce face ca creierul să funcționeze mai bine.

2. Provocările. Încercați jocurile de inteligență și ghicitorile. De asemenea, nu ezitați să face puzzle-uri sau rebusuri cu copiii voștri.

3. Activități noi. Nu are importanță ce anume, dar trebuie mereu să faceți ceva nou. Schimbați mobila cu locul, gătiți bucatele în alt mod, mergeți acolo unde nu ați mai fost, etc.

4. Somn suficient. Este arhi-important pentru sănătatea creierului. Somnul cel mai odihnitor începe la ora 23.00

5. Bea apă mai des. De deshidratare suferă și creierul. Atunci când asta se întâmplă ne doare capul și nu putem gândi eficient.

6. Redu stresul. Dacă ne stresăm, creierul se lezează. Iată de ce trebuie să evităm stresul.

7. Cititul. O altă metodă de a stimulare a creierului. Cititul este sala de forță pentru creier.

8. Muzica. Muzica la fel solicită creierul și îl ține încordat în anumite zone. Valabil pentru orice tip de muzică, cu excepția manelelor.

9. Scrie mai mult cu mâna. Scrisul cu mâna crează legături neuronice noi în creier.

10. Râsul și umorul. Când râdem, în organism se secretă hormonul fericirii, datorită căruia creierul se simte mai apt să gândească corect.

11. Sexul. Pare ciudat, dar în realitate sexul stimulează creierul la fel de mult ca problemele de matematică. Deci faceți mai des exerciții de matematică…

12. Și nu în ultimul rând, alimentația. Sunt alimente care distrug creierul și sunt altele care îl fac mai puternic. Acestea sunt: nucile, turmericul, sfecla roșie, bananele, spanacul, polenul și țelina.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: helpguide.orgbebrainfit.com