Iată cum trebuie să consumi Nuci ca ele să-ți salveze viața!

Cu toții am mâncat multe nuci în copilărie, însă spre maturitate am pierdut acest obicei. Și asta cu mare părere de rău, pentru că nucile sunt unele din puținele produse care conțin zinc și omega-3.

În unele țări arabe nucile constituie nu doar o gustare, dar și o masă în sine. Dacă vii în vizită la un beduin, acesta îți va pune în față un talger cu nuci și miere. Acesta va fi prânzul tău. De fapt, acesta este probabil cel mai bun prânz dintre toate!

După cum am zis, nucile conțin omega-3 și zinc. Aceste două substanțe sunt extrem de benefice pentru cardiaci. În plus, nucile au acid linoleic, care și el este bun pentru inimă. Datorită acestor substanțe beduinii aproape niciodată nu mor de inimă.

nuci

Dar ce spune știința?

Știința confirmă aceste lucruri și le completează cu rezultatele unor experimente. Astfel, un grup de cercetători de la Universitatea din Dallas au testat efectul nucilor pe 24 de adulți. Toți ei au fost impuși în decursul a două săptămâni să consume cantități egale de grăsimi. Însă 12 dintre aceștia trebuiau să servească după masă și 100 grame de nuci.

Peste două săptămâni toate persoanele au trecut un control medical. Deși la începutul testului toți cei 24 de adulți aveau o sănătate a inimii și a vaselor sanguine similară și prezentau același nivel de colesterol, după examinare s-a dovedit că persoanele care au servit nuci după masă nu au suferit schimbări de sănătate, pe când la celelalte persoanele starea de sănătate s-a micșorat vizibil. Colesterolul avea tendință de mărire iar arterele lor deveniseră mai puțin elastice. Un motiv în plus de a consuma nuci!

De asemenea, s-a demonstrat că uleiul de nuci este de 1.3 ori mai util pentru sănătate decât celebrul și mult-lăudatul ulei de măsline.

Deci, dacă vrei să fii sănătos, consumă nuci și ulei de nuci!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: alkalinevalleyfoods.com