Iată de ce cea mai multă grăsime se depune anume pe abdomen!

Potrivit specialiștilor, există câteva cauze care fac grăsimea să se depună cel mai mult și în primul rând pe abdomen.

Prima cauză este de ordin genetic, pe care nu o putem influența în niciun mod. Astfel, există un indicator numit WHR, care nu este altceva decât raportul dintre măsura taliei și cea a șoldurilor. Dacă această valoare este mai mică de 0,8, aceasta înseamnă că ai un corp în formă de pară, iar dacă valoarea este mai mare – înseamnă că ai un corp în formă de măr. Iar dacă ai forma corpului în formă de măr, aceasta înseamnă că ești predispusă spre depuneri de grăsimi pe abdomen.

A doua cauză ține de alimentație și modul de viață. Dacă mănânci bine și totodată stai mult timp așezat sau culcat, grăsimea se depune în mod natural în locurile care se solicită cel mai puțin, adică pe abdomen.

De fapt, a doua cauză mai are o particularitate de care toți trebuie să țină cont. Particularitatea constă în faptul că nemișcarea poate cauza depuneri abdominale chiar și la persoanele care mănâncă puțin, ori mănâncă la fel ca atunci când nu aveau burtica, în schimb se mișcau mai mult. Prin urmare, anume mișcarea și nu micșorarea cantității de hrană îți garantează lipsa burticii.

Mai există un factor care face grăsimea să se depună pe abdomen. Acesta este stresul, care generează în organism secreția unui hormon care contribuie la depunerea grăsimilor anume în zona abdominală.

Concluzia: dacă vrei să nu ai burtică, trebuie să te miști și să eviți stresul.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: livestrong.com