Iată de ce este bine să avem în casă planta lui Iisus Hristos!

Rozmarinul nu este doar un condiment și o plantă medicinală. Despre rozmarin circulă o seamă de istorii și tradiții foarte curioase.

Astfel, rozmarinul este numit în popor uneori și ”planta lui Iisus Hristos”. Mulți oameni care s-au întrebat de ce rozmarinul a fost asociat cu Iisus Hristos nu au putut găsi un răspuns adecvat, pentru că această plantă nu figurează nicăieri în istoriile biblice. Cu toate acestea înțelepciunea populară știe care este legătura dintre această plantă și Iisus Hristos.

Ei bine, oamenii care au cultivat mult timp rozmarinul a observat că aceasta încetează să mai crească după 33 de ani, adică după ce atinge vârsta lui Iisus Hristos!

De asemenea, unele mirese în timpul nunții poartă în rochie o crenguță mică de rozmarin, pentru că se crede că acesta garantează că viața de familie a cuplului va fi fericită și plină de noroc.

În plus, în trecut femeile de la țară ardeau puțin rozmarin în camera unde se afla o persoană bolnavă. Se creadă că fumul de rozmarin alungă boala și duhurile rele.

Indiferent de cum stau lucrurile în privința acestor tradiții, rozmarinul nu doar îți prinde bine în bucătărie dar este util și pentru sănătate, pentru că este o plantă foarte benefică sănătății, fiind folosită inclusiv și pentru a stimula memoria.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: wellnessmama.comnaturalsociety.com