Iată de ce nu se poate de combinat și consumat roșii și castraveți în aceeași salată!

Aceste alimente sunt destul de banale pentru noi, dar puțini cunosc că în nici un caz nu pot fi combinate. Din punct de vedere al medicinei ayurveda procesul de asimilare a mâncării trebuie să fie fără urmări negative.

Balonări abdominale, dureri, gaze, greață, constipații… Cel puțin de câteva ori am simțit consecințele combinării incorecte a alimentelor. Astăzi, redacția noastră vă va sugera cum să vă alimentați corect în așa fel încât mâncarea să fie doar folositoare și plăcută!

несовместимые продукты питания

Produse incompatibile

1. Castraveți și roșii

Acestea sunt două produse incompatibile, deoarece sunt digerate în mod diferit de către organism. Atunci când în stomac este eliminat suc pentru digerarea castraveților, roșiile își așteaptă rândul și încep să fermenteze.

2. Fructe după masă

Fructele sunt digerate foarte repede de către organismul nostru. Din acest considerent este contraindicat să stea prea mult în stomac. Dacă veți mânca un fruct gustos după o cină copioasă, atunci indigestia este garantată!

3. Lasagna sau tartine fierbinți cu cașcaval

Pentru digerarea proteinelor și a amidonului sunt necesare diferite niveluri de aciditate. Stomacul nostru începe cu proteinele, iar amidonul își așteaptă rândul. Amidonul nedigerat este supus fermentației, după care descompus.

4. Cașcaval și omletă cu carne

Este inadmisibil să amestecați o astfel de cantitate de proteine într-un fel de mâncare. Este suficient un fel de proteină pentru o masă.

5. Terci de ovăz cu lapte și suc de portocale

Aciditatea din sucul de portocale distruge fermenții care răspund de digerarea amidonului. Fructele acide pot face laptele brânză transformându-l în substanță mucoasă.

6. Leguminoase și cașcaval

O astfel de combinație cu siguranță va duce la flatulență. Evitați consumarea acestor produse la o masă.

7. Pepene galben și carne

Este preferabil ca pepenele galben să fie consumat separat de orice produse. Consumați diverse fructe separat de proteine și amidon.

8. Banane și lapte

Amatorii celor mai gustoase cocktail-uri de banane trebuie să cunoască că o astfel de combinație nu este binevenită pentru organismul nostru. Pentru a grăbi procesul de digestie adăugați în cocktail cardamon sau nucșoară.

9. Iaurt și fructe

Orice combinație dintre fructe și lactate încetinește digestia, duce la modificarea florei intestinale și a procesului de eliminare a toxinelor.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com