Iată de ce pregătesc ceapă la cuptor cel puțin o dată pe săptămână! Proprietăți curative unice!

Toți știu că ceapa are un puternic efect antibacterian. Sucul proaspăt de ceapă cu miere este folosit în tratarea bronșitei și pneumoniei, calmează accesele de tuse. Compresele cu ceapă rasă sunt foarte eficiente împotriva durerilor de urechi și pot chiar scădea temperatura corpului, dacă sunt aplicate pe picioare.

Dar puțini știu că ceapa este utilă nu numai în stare proaspătă, dar și coaptă. Atunci când ceapa este preparată termic ea nu-și pierde proprietățile sale benefice, chiar dimpotrivă!

печеный лук польза

Ceapă la cuptor

  1. Ceapa coaptă vă va ajuta să faceți față ulcerelor și rănilor care nu se vindecă de mult timp! Trebuie să coaceți ceapa cu tot cu coajă și să o aplicați pe locurile dureroase până când vă veți simți mai bine.
  2. Contra furunculelor sunt indicate cataplasmele cu ceapă coaptă. Țineți cataplasma caldă cu ceapă pe zonele afectate timp de 20 de minute pe zi. În scurt timp furunculele vor dispărea!
  3. Cu ajutorul cepei coapte la cuptor puteți vindeca chiar și hemoroizii! Cataplasmele cu ceapă au proprietăți dezinfectante și ajută la regenerarea rapidă a țesuturilor pielii.
  4. Toți cei care au probleme cu coagularea sângelui trebuie să consume mai des ceapă coaptă. Celor care au suferit un atac de cord sau accident vascular cerebral li se recomandă consumul zilnic de ceapă preparată în acest mod!
  5. Este important ca persoanele care suferă de diabet zaharat sau cei care sunt predispuși la fluctuații ale concentrației zahărului din sânge să introducă în meniul lor acest aliment copt. Puteți consuma ceapa alături de principalele feluri de mâncare sau o puteți mânca pe stomacul gol în fiecare dimineață.

Efectul va fi vizibil deja peste o săptămână datorită compoziției minunate a acestei legume: sulful și fierul din ceapa coaptă ajută la normalizarea nivelului de glucoză din sânge și mențin buna funcționare a pancreasului și a ficatului.

  1. Consumul de ceapă coaptă îmbunătățește starea persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și ateroscleroză. Ceapa ajută la purificarea vaselor sanguine, elimină placa aterosclerotică, previne riscul unei creșteri bruște a tensiunii arteriale.

După coacerea în cuptor din ceapă dispar doar uleiurile esențiale, care oferă cepei proaspete gustul și mirosul specific. Beneficiile însă rămân…

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com