Iată de ce trebuie să înmuiați nucile în apă înainte de a le mânca! Nici nu v-ați gândit la aceasta…

Puțini sunt cei care cunosc că nucile conțin fermenți inhibitori care sunt niște substanțe ce încetinesc procesul de digestie. În stare de hibernare acești inhibitori nu permit nucilor să se altereze păstrându-le neschimbate până ajung într-un mediu umed.

Anume în apă are loc acest proces important de activizare a componentelor din nuci, după care toate componentele benefice se „trezesc” și se absorb eficient de către organism.

как правильно замачивать орехи

Beneficiile nucilor pentru organism

Toate nucile au beneficii majore pentru organism: îmbunătățesc activitatea creierului, mențin sănătatea inimii și elimină colesterolul. Consumând nuci trebuie să fim destul de atenți, deoarece fiecare produs într-o cantitate mare poate deveni toxic pentru organism. Cantitatea ideală pe zi este o mână de nuci pe zi.

Toate nucile sunt diferite, de aceea trebuie să cunoașteți cât de mult trebuie hidratate în funcție de tipul lor. Folosiți acest tabel și veți ști exact cât timp să le hidratați!

Timpul de hidratare a nucilor

  1. Nuci – 8 ore
  2. Migdale – 12 ore
  3. Nuci de macadimia – 4 ore
  4. Semințe de pin – 8 ore
  5. Alune – 8 ore
  6. Caju – 6 ore
  7. Arahide – 1-2 ore

Țineți minte: cu cât sunt mai tari nucile, cu atât mai mult trebuie hidratate. Vă dorim să primiți în același timp și plăcere și folos!

Autor text: Perfect-ask.com