Iată o cale uşoară de a pierde în greutate, fără diete severe

Renunţaţi la dietele stricte, la calcularea caloriilor pe care le consumi, întrucât aceasta nu este cea mai bună soluţie pentru a-ţi menţine silueta.

Imagini pentru gå ner i vikt snabbt

Oamenii de ştiinţă au constatat că cea mai eficientă metodă este eliminarea grăsimilor din alimentaţie.

Au fost efectuate studii cu implicarea a mai mult de 73 mii de persoane din America, Europa şi Noua Zeelandă şi s-a ajuns la concluzia că poţi slăbi fără a respecta o dietă, ci doar acordând atenţie grăsimilor pe care le consumi.

Lee Hooper, profesor la Facultatea de Medicină East Anglia, afirmă că acest lucru are un efect spectaculos, ţinând cont de faptul că persoanele care au participat la studiu au slăbit de parcă ar fi ţinut o dietă, când, de fapt, doar au exclus grăsimile din alimentaţie.

În plus, persoanele care slăbesc astfel, se menţin în formă timp îndelungat, fără a reveni la greutatea iniţială.

Importanţa slăbitului

În afară de aspectul estetic, este important să slăbim din motive de sănătate.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume mor anual 17 milioane de oameni, de bolile cauzate de obezitate: cancer, boli cardiovasculare, atac cerebral. Mai mult de jumătate de europeni suferă de obezitate sau exces de greutate, iar în SUA, aproximativ 35% dintre adulţi şi 17% dintre copii sunt obezi.

Cum pot fi eliminate grăsimile?

Specialiştii recomandă să ne facem câteva obiceiuri:

1. După ce aţi preparat o supă sau o ciorbă ţineţi-o în frigider până când grăsimea se ridică la suprafaţă. Apoi, luaţi-o cu o lingură şi aruncaţi-o.

2. Nu consumaţi pielea păsărilor de curte.

3. Nu consumaţi brânzeturi grase. Fiţi atenţi atunci când le cumpăraţi sau le comandaţi la restaurant. Excludeţi şi untul.

Atunci când gătiţi carne la cuptor, folosiţi ierburi, lămâie, legume şi evitaţi sosurile grase, smântâna, untul, brânza sau maioneza. Nu adăugaţi garnituri dăunătoare, cum ar fi cartofii prăjiţi. Puteţi utiliza ulei de măsline.

4. Fierbeţi sau coaceţi alimentele în loc să le prăjiţi. Astfel veţi evita consumul de grăsime.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment