Identifică tipul de durere abdominală pentru a depista ce probleme de sănătate ai

Durerile abdominale pot fi resimţite sub diverse forme: pot fi tăioase, accentuate şi chiar însoţite de balonări. Acestea variază în funcţie de cauza apariţiei, fie că e vorba de stres, emoţie sau indigestie.

Dacă reuşiţi să depistaţi tipul durerii, puteţi depista şi cauza. Iată 8 tipuri de dureri abdominale:

1. Durere în partea stângă

În cazul în care durerea apare la mijlocul abdomenului, în partea stângă, cel mai probabil este vorba despre o afecţiune renală. Dacă durerea este însoţită de dureri urinare sau constipaţie, adresaţi-vă imediat unui medic.

Însă dacă nu aveţi toate aceste simptome, poate fi doar o inflamaţie lombară.

2. Durere în centrul abdomenului

Dacă simţiti durere în mijlocul abdomenului, iar durerea începe să se mute în partea dreptă jos, ar putea fi vorba de apendicită, fiind însoţită, de cele mai multe ori, de greaţă sau febră.

3. Durere în partea dreaptă

Durerea localizată în partea dreaptă a taliei, poate însemna prezenţa afecţiunilor renale sau a constipaţiei.

4. Durere în partea stângă, jos

Cele mai multe probleme intestinale sunt însoţite de dureri în partea din stânga jos. Femeile pot simţi aceste dureri şi în timpul menstruaţiei.

5. Durere în partea de jos a abdomenului, pe mijloc

Durerea resimţită chiar sub buric, poate indica o infecţie a tractului urinar. Femeile care au aceste dureri pot să sufere chiar de afecţiuni  ale organelor reproducătoare.

6. Durere în partea din dreapta, jos

Această durere poate indica fie o apendicită, fie un muşchi contractat.

7. Durere în partea stângă sus

În cazul în care durerea este prezentă în partea stângă, superioară a abdomenului, cel mai probabil este vorba de o afecţiune stomacală. Durerea poate indica şi formarea ulcerului sau o disfuncţie a pancreasului. Dacă durerea nu dispare timp de o zi, consultaţi medicul.

8. Durere în capul pieptului

De regulă, această durere este cauzată de refluxul acid sau de ulcer.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: blikkruzs.blikk.hu