Atenție la acest soi de pește! Îl consumi și tu, dar nu știi că îți distruge sănătatea.

Atunci când ne vine pofta de pește, primul lucru care ne vine în minte este pangasiul. Este suficient de gustos pentru prețul său redus și nu are oase. De exemplu, heringii sau crapii nu se pot bucura de un preț la fel de bun ca a pangasiului.

Dar te-ai interesat vreodată de ce acesta este atât de ieftin? Dacă nu, atunci îți spunem noi:

Pangasiul este de fapt un hibrid, o încrucișare dintre mai multe specii de pești. Acesta a fost creat de cercetătorii chinezi cu scopul de a fi foarte tolerant la un nivel ridicat de toxine în apă. Adică, dacă să o spuneau pe șleau, acest pește a fost creat pentru a putea fi crescut în cele mai mizerabile condiții!

Desigur, aceasta și a urmat. Crescătorii de pește care nu vor să cheltuie mulți bani pentru a crea condiții ecologice pentru pești pur și simplu aleg să crească peștele pangasiu.

Dar aceasta este doar o parte a adevărului. A doua parte constă în aceea că odată ce acești pești cresc în apă toxică, substanțele toxice pătrund și în carnea lor. Iar atunci când consumăm pangasiul, consumăm împreună cu carnea lor și toxinele din ei.

Unele izvoarele spun că cererea la pangasiu a devenit atât de mare încât s-a apelat la injectarea de hormoni, pentru că în urma injectării peștele crește mai rapid iar carnea se face mai pufoasă. Însă la moment nici o autoritate serioasă nu a confirmat ori infirmat acest lucru.

De acea, dragi cititori, rămâne la dispoziția noastră alegerea de a cumpăra sau nu data viitoare un fileu de pangasiu.

În video-ul de mai jos puteți privi un mini-documentar în limba franceză despre modul în care sunt crescuţi aceşti peşti.

 

Autor text: sanatosi.info

Sursa: fvtm.bu.edu.egidosi.org

Add Comment