Îmbunătăţiţi circulaţia, trataţi varicele şi reduceţi durerile articulare cu remedii eficiente pe bază de sulfină

Sulfina este o plantă ce contribuie la subţierea sângelui şi previne formarea cheagurilor de sânge. Are proprietăţi antiinflamatoare şi îmbunătăţeşte mobilitatea.

În scop medicinal, se folosesc florile, frunzele şi tulpinele plantei. Tulpina se taie cu tot cu frunze, fără a scoate planta din pământ. După ce a fost recolatată, se pune la uscat în straturi subţiri, în locuri ferite de soare, aerisite. Plantele trebuie să fie întoarse zilnic pentru a se usca uniform. După ce s-au uscat, păstraţi plantele în pungi de hârtie sau săculeţi de pânză, cel mult 2 ani.

Ulei de sulfină

Mod de preparare:

Umpleţi o sticlă sau un borcan cu flori uscate de sulfină.

Turnaţi peste ele ulei de măsline, până se umple borcanul. Închideţi ermetic şi lăsaţi la macerat timp de 15 zile.

După, strecuraţi uleiul în sticluţe de culoare închisă.

Utilizaţi ca ulei de masaj, aplicând pe picioare sau pe locurile afectate de varice sau reumatism.

În caz de flebită, tromboflebită, varice, insuficienţă venoasă, fragilitate vasculară sau hemoroizi, puteţi utiliza infuzie de sulfină. Măcinaţi prin râşniţa de cafea plantă uscată şi puneţi 4-6 linguriţe într-un litru de apă. Lăsaţi la macerat 18 ore, apoi strecuraţi. Puneţi lichidul obţinut deoparte. Turnaţi 250 ml de apă fierbinte peste planta ce a rămas după filtrare, lăsaţi să se răcească, apoi strecuraţi. Amestecaţi cele 2 preparate. Beţi câte 1 litru pe zi, timp de 21 de zile. După o pauză de 7 zile, puteţi relua tratamentul. În caz de varice, cura trebuie urmată timp de 2 luni şi poate fi reluată după o pauză de 1 lună.

În caz de umflături şi dureri articulare, folosiţi cataplasmă cu sulfină. Preparaţi o pastă din 5 linguri de pulbere de sulfină şi puţină apă caldă. Întindeţi pasta obţinută pe o bucată de tifon şi aplicaţi pe zonele cu probleme. Acoperiţi cu folie de plastic şi lăsaţi să acţioneze 2 ore pe zi.

Precauţii

Este recomandat să nu depăşiţi dozele indicate, în cazul în care administraţi remediul intern. Întrucât unele persoane au alergie la sulfină, la început luaţi în doze mici, pentru a vă asigura.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.