Includeţi în alimentaţie aceste fructe sărace în zahăr, pentru a preveni anumite probleme de sănătate

Excesul de zahăr, inclusiv cel din fructe, ne poate afecta sănătatea.

Consumul zilnic de zahăr în cazul femeilor ar trebui să nu fie mai mare de 26 de grame, iar în cazul bărbaţilor, de 36 de grame. Dacă este consumat în exces, ar putea cauza următoarele probleme:

  • carii dentare
  • kilograme în plus
  • creşterea nivelului trigliceridelor
  • încetinirea metabolismului

Următoarele fructe au un conţinut scăzut de zahăr, iată de ce ar trebui incluse în alimentaţie.

Avocado

Acest fruct conţine 0,9 grame de zahăr. Este bogat în grăsimi mononesaturate, contribuind la creşterea colesterolului bun. Datorită luteinei, este benefic pentru piele şi păr.

Grapefruitul roz

Conţine puţin peste 6 grame la 100 de grame de fruct. Este bogat în fibre şi vitamina A. Totodată, contribuie la detoxificarea organismului.

Lămâile

Au un conţinut de 2,5 grame de zahăr şi sunt bogate în vitamina C. Energizează organismul şi sunt excelente pentru detoxificare.

Merele

Şi merele au un conţinut ridicat de vitamina C şi fibre. Sunt sărace în calorii şi carbohidraţi. Fibrele din coajă stimulează digestia, iar antioxidanţii combat radicalii liberi, prevenind îmbătrânirea prematură.

Kiwi

Aceste fructe au un conţinut scăzut de carbohidraţi şi calorii. Sunt bogate în potasiu, fibre şi vitamina C.

Perele

O pară conţine în jur de 100 de calorii. Perele au un indice glicemic redus, motiv pentru care sunt digerate şi absorbite mai lent faţă de alte fructe, prevenind obezitatea.

Portocalele

Şi portocalele se numără printre fructele cu indicile glicemic scăzut. O portocală medie are aproximativ 65 de kcal şi 15 g de carbohidraţi. Datorită conţinutului de acid folic şi potasiu, reglează tensiunea arterială.

Căpşunile

100 de grame de căpşuni conţin circa 6 grame de zahăr. Sunt surse importante de vitamine şi minerale.

Prunele

În 100 de grame de fructe se găseşte un conţinut de zahăr de aproximativ 8 grame. Prunele conţine fibre, potasiu, vitaminele A, E, C, vitamine din complexul B, calciu, magneziu şi fier. Au proprietăţi purgative.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: forksoverknives.com, rodalesorganiclife.com, doctoroz.com