Îndepărtarea plăcii dentare în 5 minute! Poţi anula vizita la stomatolog.

În acest articol vă vom relata despre măsurile de prevenire a tartrului. Începeţi să utilizaţi decoctul de tei şi veţi uita de vizitele frecvente la dentist.

удаление зубного налета в домашних условиях

Îndepărtarea plăcii dentare

Aceste reţete populare nu afectează smalţul dentar, ele doar înmoaie placa sau chiar tartrul, contribuind la curăţarea uşoară a dinţilor. Datorită decocturilor antiseptice naturale se dezinfectează gura şi se previne apariţia ulterioară a plăcii.

Decoctul de tei

Ingrediente:

  • 4 linguri de floare de tei
  • 4 linguri de pălării de floarea-soarelui tăiate
  • 1 litru de apă

Utilizare:

1. Puneţi floarea de tei şi pălăria de floarea-soarelui tăiată în apă caldă, se aduce la fierbere, apoi lăsaţi să se răcească şi strecuraţi lichidul. Spălaţi-vă pe dinţi cu pastă obişnuită. Apoi clătiţi-i cu decoctul de tei rece.

2. Clătiţi gura cu aceste decoct dimineaţa şi seara în fiecare zi, iar o săptămână mai târziu veţi obsera cum dispare placa.

În cazul în care nu găsiţi pălărie de floarea-soarelui o puteţi înlocui cu scoarţă de stejar, care este uşor de găsit în farmacii. Decoctul de tei este benefic pentru cei care au proteză sau implanturi dentare. Soluţia vă va proteja de orice procese inflamatorii!

Decoct din coada-calului

Ingrediente:

  • 30 g de coada calului
  • 1 pahar de apă

Utilizare:

1. Puneţi în apă caldă planta de coada-calului şi lăsaţi să fiarbă. Lăsaţi decoctul să se infuzeze şi să se răcească.

2. Luaţi decoctul de 2 ori pe zi, 1/3 de pahar, după 15 minute după masă, timp de 20 de zile.

3. Notă: Dacă aveţi probleme cu rinichii, coada-calului este contraindicată.

Decoctul din coada-calului este un excelent remediu de curăţare şi antiinflamator. În cazul în care dinţii sunt predispuşi la formarea plăcii, încercaţi să folosiţi acest decoct. În plus coada-calului îmbunătăţeşte circulaţia sângelui: este foarte benefică în caz de periodontită.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment