Îndepărtează tartrul în doar 1 minut, utilizând acest remediu preparat acasă

Există foarte multe probleme atunci când e vorba de sănătatea dinţilor. De cele mai multe ori, oamenii sunt timizi să discute despre remedii eficiente.

Tartrul este un depozit mineral care se depune atât pe dinţii permanenţi, cât şi pe cei temporari. Există două tipuri: supragingival şi subgingival.

how-to-remove-tartar-from-teeth

Tartrul supragingival este alb-gălbui, mai puţin vizibil la început, dar cu timpul devine maroniu închis din cauza coloranţilor alimentari şi tutunului.

Dacă nu este îndepărtat periodic, acesta afectează gingiile şi ţesutul de susţinere a dinţilor, iar acest lucru poate duce la pierderea lor. Iată un remediu cu care poţi îndepărta tartrul acasă.

Ingrediente:

  • Apă oxigenată
  • Bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Apă
  • Apă de gură antiseptică
  • Aţă dentară

Mod de preparare:

Amestecă jumătate de lingură de sare cu jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană. Apoi, umezeşte periuţa cu apă şi introdu-o în amestecul de sare şi bicarbonat de sodiu.

Freacă dinţii cu acest remediu fără să-l înghiţi, timp de 5 minute. Curăţă dinţii şi cu aţă dentară, apoi clăteşte cu apa de gură.

Dacă vrei să ai dinţi mai frumoşi, poţi peria dinţii cu fructe bogate în vitamina C, cum ar fi roşiile sau căpşunele.

Totuşi, cel mai bine este să previi apariţia plăcii bacteriene. Iată de ce ar trebui să respecţi nişte reguli elementare de igienă, cum ar fi periatul dinţilor după mese, utilizarea apei de gură şi a aţei dentare.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthyfoodheadlines.com

Add Comment