Înfometarea este singura metodă de prelungire a vieții!

Profesorul dr. Dafin Mureșanu a declarat în cadrul unui interviu că organismul nostru se simte mult mai bine atunci când este înfometat, decât atunci când este nevoie să prelucreze un exces de hrană:

– Din același motiv postul este bun pentru organismul nostru. Organismul are în rezervă foarte multe resurse pe care începe să le utilizeze abia atunci când intervine senzația de foame. Astfel, în primele 24 de ore se prelucrează glucoza, iar după aceasta organismul nostru începe să ardă lipidele, adică grăsimile.

Este bine să știm că înfometarea nu ne cauzează boli aproape deloc, în timp ce supra-alimentare ne îmbolnăvește grav și permanent. Aceasta o confirmă studiile noastre de la Societatea de Neurologie din România.

De exemplu în Rusia, tratamentul prin post în sec. XX a fost o metodă de tratament ca oricare alta, practicată în clinica din Goriacinsk. După aceasta metoda a fost preluată și de spitalul Korsakov din Moscova. Astfel, bolile pe care nu le putea vindeca tratamentul medicamentos, era tratate prin înfometare, adică prin post.

Clinica germană Buchinger la fel practică înfometarea ca metodă de tratament. De fapt, singura metodă prin care ne putem prelungi viața este înfometarea. Și aceasta nu se știe de ieri sau de azi, ci deja de mult timp.

Cum se explică aceasta? Foarte simplu. Am zis deja că în timpul înfometării organismul începe să ardă lipidele, de care noi nu avem nevoie și care constituie o greutate pentru organismul nostru. Când lipidele se ard, organismul se eliberează de o parte din greutate, astfel încât își poate concentra atenția spre alte procese din organism, mult mai vitale pentru noi.

Există deja și o serie de lucrări la temă, așa cum ar fi cele ale lui Jean Patrice Robbin. Acesta descrie cum se comportă organismul atacat de cancer în timpul postului. Astfel, postul este un dușman și pentru cancer.

De asemenea,în timpul înfometării sau a postului suntem mult mai activi și o serie largă de procese decurg în interiorul nostru mult mai rapid și mai eficient. Aceasta permite să rămânem tineri mai mult timp”, a conchis dr. prof. Mureșanu.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info