Întinerești și te revigorezi cu această salată de ȚELINĂ. Te ajută și contra tulburărilor hormonale!

În acest articol îți vom prezenta rețeta unei salate de toamnă foarte aromatică și plină de prospețime, care te va revitaliza și întineri.

salata_de_telina_cu_mere_si_maioneza

Țelina are o multitudine de efecte benefice asupra organismului uman. Îndeosebi de folositoare ea este pentru creier și sistemul nervos per ansamblu.

Țelina conține vitamina B6, care este un nutritiv pentru neurotransmițători. În afară de aceasta, vitamina B ajută la tratarea sindromului de tunel carpian, vindecă artrita, depresia și sindromul premenstrual.

Țelina conține vitamina K, care stimulează metabolismul și reduce daunele provocate de sindromul Alzheimer.

Țelina conține fier, care ajută contra anemiei și stimulează hemoglobina. Totodată fierul susține funcțiile cerebrale. Lipsa fierului din organism provoacă slăbirea memoriei și crează dificultăți de învățare la copii.

Această plantă este recomandată spre consum în caz de astenie, anemie, reumatism, gută, nervozitate, convalescență și dezechilibru hormonal.

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara salata de țelină:

  • 2 țeline medii
  • 2 morcovi
  • 2 mere
  • 2 cepe
  • 13 nuci
  • 70 grame smântână
  • sare, piper, pătrunjel verde, suc de lămâie.

Legumele și mere se curăță de coajă apoi se dau prin răzătoare. Miezul de nucă se zdrobește și se adaugă peste legume și mere. Se adaugă smântâna, apoi sarea, piperul și sucul de lămâie după gust, după care totul se amestecă bine. Salata e gata!

Notă: În loc de smântână poți folosi iaurt.

Atenție! Această salată nu trebuie consumată de femeile însărcinate și de cei care iau medicamente diuretice sau anticoagulante.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: nutrition-and-you.com, healthbenefitstimes.com

Add Comment