Îți vei putea curăți sângele, rinichii și colonul cu ajutorul ceaiului de Frunze de Morcov!

Ne-am obișnuit să consumăm și folosim doar rădăcina de morcov și asta în ciuda faptul că frunzele de morcov după proprietăți nu sunt deloc mai rele decât rădăcina, iar sub unele aspecte chiar o depășesc pe aceasta!

Astfel, frunzele de morcov conțin:

  • clorofilă
  • vitamina A
  • vitamina C (într-o cantitate mai mare de 6! ori decât rădăcina)
  • vitamina K
  • calciu
  • potasiu
  • magneziu

Nu trebuie să credem că doar rădăcina morcovului să mănâncă. Frunzele de morcov la fel sunt comestibile, deși pentru unii oameni gustul lor poate părea ciudat sau neobișnuit.

În continuare îți vom spune cum poți folosi frunzele de morcov în folosul sănătății tale:

Consumă frunze (spălate bine în prealabil) pentru a-ți întării mușchii inimii, a purifica sângele și a dizolva calculii.

Frunzele de morcov au proprietatea de a curăța colonul și rinichii de toxine.

În ambele cazuri, poți consuma frunzele de morcov în orice cantitate, proaspete sau sub formă de infuzie.

Sucul de frunze de morcov are proprietăți antiseptice, de aceea poate fi folosit în calitate de apă de gură. În plus,  acest suc ajută la menținerea unui tensiuni arteriale normale.

Din frunze uscate sau verzi poți prepara și ceaiuri curative. Acestea au aceleași proprietăți ca și frunzele proaspete, însă efectul lor este mai puțin puternic.

Frunzele de morcov pot fi adăugate în ciorbe, tocănițe, supe, sandwichi-uri sau omletă.

Contraindicații: frunzele de morcov nu trebuie consumate sub nicio formă de persoanele care au alergie la pătrunjel sau țelină, deoarece sunt asemănătoare cu acestea.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse: carrotmuseum.co.uk, onlyfoods.net, whfoods.com