Lămâia – o soluţie excelentă în cazul multor probleme de sănătate. Utilizarea acesteia în funcţie de afecţiune

Lămâia asigură 29% din necesarul zilnic de vitamina C. Este bogată în minerale importante, precum calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu şi zinc. În plus, poate trata o mulţime de boli.

Tratamentul bronşitei

Curăţaţi o lămâie, tăiaţi-o în cercuri şi presăraţi peste ele puţin zahăr. Lăsaţi-le 12 ore, apoi adăugaţi 100 de ml de apă peste ele, amestecând bine. Consumaţi câte o lingură din aceste sirop de 3 ori pe zi, timp de 5 zile.

Stoarceţi 2 lămâi şi înmuiaţi în sucul obţinut o bucată de tifon şi aplicaţi-l pe piept, seara, înainte de culcare. Repetaţi procedura timp de 7 zile.

Pentru tratarea tusei

Faceţi un amestec din 100 de ml de suc de lămâie proaspăt şi 50 de ml de ulei de măsline. Luaţi câte o lingură din acest remediu pănâ când simţiti o ameliorare a stării de sănătate.

Pentru eliminarea mucusului

Puneţi o linguriţă de cimbru uscat şi 2-3 felii de lămâie într-un castron, apoi turnaţi 200 de ml de apă fiartă peste ele. Acoperiţi castronul şi lăsaţi-l să stea 10-15 minute. Apoi strecuraţi şi consumaţi lichidul rezultat cât timp este cald. Urmaţi  tratamentul  de 2 ori pe zi  timp de 3 zile.

Pentru gâtul inflamat

Puneţi sucul de la o lămâie şi o jumătate de linguriţă de sare de Himalaya într-o cană cu apă fierbinte. Amestecaţi bine, apoi luaţi câteva înghiţituri mici pentru a clăti gâtul. Efectuaţi procedura de 3 ori pe zi.

Pentru combaterea răcelii şi gripei

  • Pentru scăderea temperaturii corpului, aplicaţi câte un cerc de lămâie pe ambele tâmple. Lăsaţi-le să stea până când se va reduce temperatura.
  • Adăugaţi sucul de la o lămâie într-un pahar de 200 ml de apă şi beţi. În scurt timp temperatura va scădea.

În cazul sângerărilor nazale

Introduceţi în nări un tampon de vată înmuiat în suc de lămâie. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute. Exercitaţi presiune asupra nărilor primele 5 minute.

Sângerări

Pentru oprirea sângerării, aplicaţi puţin suc de lămâie pe rană. În cazul în care nu puteţi suporta usturimea, diluaţi sucul cu apă.

În caz de respiraţie urât mirositoare

Diluaţi suc de lămâie cu apă caldă şi clătiţi gura. Acest lucru vă va scăpa de respiraţia urât mirositoare şi de aftele bucale.

Picioare obosite

Ţineţi picioarele în apă caldă în care aţi adăugat sucul de la o lămâie.

Nervi

Preparaţi un amestec din gălbenuş de ou, sucul de la o lămâie şi o linguriţă de miere.  Consumaţi acest remediu.

Întărirea sistemului imunitar

Beţi un amestec din 200 ml de apă caldă şi sucul de la o lămâie, cu înghiţituri mici, în fiecare dimineaţă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: express.co.uk