Limonadă cu mentă – cea mai bună băutură răcoritoare pentru vară

Vara este sezonul băuturilor răcoritoare, deoarece acum ca niciodată organismul are nevoie de hidratare. Cea mai bună soluție este să-ți prepari băutura singur, acasa, pentru a fi sigur în faptul că este 100% natural. Mai jos vă propunem rețeta unei băuturi răcoritaore, numai bună pentru canicula de vară.

Limonadă cu mentă:

Se taie o lămâie felii cât mai fine și se adaugă într-un litru de apă. În acest amestec se mai adaugă 1-2 crenguțe de mentă. Se lasă conținutul pe noapte. Dimineața se filtrează. În băutura obținută se adaugă sucul fresh de la o lămâie și miere după gust. Limonada se păstrează la rece.

Limonada cu mentă are un gust plăcut și multe efecte benefice pentru sănătate.

Ameliorează senzațiile de greață și combate digestia

Pentru a combate digestia este nevoie să beți câte un pahar de limonadă cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Iar compușii amari din mentă și lămâie stimulează secreția de sucuri digestive peristaltismul gastric și intestinal ceea ce te ajută să ameliorezi stările de greață.

 

Este bun împotriva insolației

Limonada are proprietatea de a înlătura simptomele neplăcute ale insolațiilor ușoare, stimula respirația și mări rezistența aparatului cardiovascular.

 

Este un bun stimulent (mai bun ca ceaiul sau cafeaua)

Limonada este eficientă și cind ești somnoros sau ai dificultatea de a te concentra. Substanțele aromante ce se conțin în mentă și lămâie sunt un bun stimulator pentru o activitate iar mierea previne stările de hipoglicemie.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: southernliving.com