Mămăliga este considerată cel mai sănătos aliment din lume. Aflaţi de ce

Mămăliga se prepară din mălai sau din griş, ambele ingredine având numeroase beneficii pentru organism. Mai mult, mălaiul nu conține gluten și poate fi consumat și de către cei care au intoleranță la gluten.

Mămăliga are un conţinut bogat de minerale, vitamine și nutrienți care sunt necesari organismului uman. De asemenea, mămăliga conţine multe grăsimi sănătoase, care contribuie la buna funcționare a intestinelor, fiind recomandată celor care vor să piardă în greutate.

Ingredientul principal îl constituie porumbul, care conține substanţe nutritive precum folatii, vitamina B6, C și E, tiamina, riboflavina și niacina. Totodată, porumbul este bogat în fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu și mangan.

Beneficii

Mămăliga nu conține calorii, de aceea este recomandată în diete și copiilor, pentru a îmbunătăți întregul sistem imunitar.

Contribuie la reducerea riscului apariției cancerului. Potrivit unui studiu realizat de către oamenii de știință americani, mămăliga reduce riscul cancerului de colon și reduce riscul formării hemoroizilor.

Are un efect antioxidant asupra corpului și reduce nivelul de colesterol rău, datorită conținutului de grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați. De asemenea, consumul de mămăligă are un efect benefic și asupra inimii și circulației sângelui.

Cum se prepară mămăliga

Mamaliga se prepară în două feluri, ambele foarte ușoare.

1. Puneți 3 căni de apă într-o oală, puțin ulei de floarea soarelui și un vârf de sare. Atunci când apa începe a fierbe, faceţi focul mai mic, adăugați o cană de mălai și amestecați. Folosiți linguri din lemn pentru a amesteca, deoarece cele de metal se oxidează.

2. Puneți apa, uleiul de floarea soarelui și sarea la fiert, așteptați până apa începe să fiarbă, apoi adăugaţi 500 de grame de mălai. De asemenea, amestecați cu o lingură de lemn.

Dar puteţi prepara şi delicioasa pâine de porumb.

Ingrediente:

  • 150 g de porumb
  • 3 ouă
  • 200 g de făină
  • 300 g de brânză slabă
  • 1 lingură de sare
  • bicarbonat de sodiu
  • 200 ml de iaurt
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
Setați cuptorul la temperatura de 200 de grade. Spargeți ouăle, puneți-le într-un castron și bateți-le până ce obțineți spumă. Adăgați uleiul, iaurtul, sarea, făina și bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine toate ingredientele, iar la final adăugați brânza și puneți totul la cuptor.

Dieta cu mămăligă și iaurt

Amestecați mămăliga cu iaurtul și luaţi preparatul de 2 ori pe zi, preferabil dimineaţa şi seara. Reţineţi că nu trebuie consumați nimic cu 3 ore înainte de somn.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthcorner365.com