Mâna Maicii Domnului este planta cu efecte benefice miraculoase asupra sănătăţii

Caprifoiul are proprietăţi benefice, mai ales în cazul unui sistem imunitar slăbit. Infuzia de Mâna Maicii Domnului previne infecţiile virale, dar şi tratează febra, tusea şi durerile în gât. Acest ceai ajută şi la vindecarea cistitei şi afecţiunilor intestinale. De asemenea, Mâna Maicii Domnului distruge bacterii precum salmonela, întrucât ajută la eliminarea toxinelor şi altor cauze ce provoacă probleme intestinale.

Imagini pentru honeysuckle

Uleiul din florile de caprifoi este utilizat în industria cosmetică. Substanţele pe care le conţine această plantă încetinesc procesul de îmbătrânire şi albeşte tenul şi-i conferă prospeţime.

Iată modul de preparare a infuziei din flori de caprifoi. Trebuie să strângi bobocii plantelor şi să îi pui la uscat, într-un loc bine aerisit şi uscat. Foloseşte 2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită. Se consumă 2-3 căni pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment