Mâncarea puţină asigură o viaţă mai lungă. Ce daune provoacă excesul de alimente şi cât de benefic este postul

Postul este cel mai sigur mod de a menţine organismul într-o formă bună. În prima zi de post, corpul începe să consume din rezerva de glucide, iar în următoarele 2-3 săptămâni, începe să scadă depozitele de grăsimi.

Dacă reducem consumul de alimente şi aportul de calorii şi substanţe nutritive, uşurăm considerabil munca organismului. Energia care era folosită pentru a digera mâncarea este utilizată pentru întărirea imunităţii şi vindecării.

Excesul de mâncare este una din cauzele dezvoltării bolilor occidentale.

Astăzi, oamenii nu mănâncă pentru a supraveţui, ci pentru desfătarea gusturilor, deseori consumând în exces alimente nesănătoase.

Abundenţa de mâncare poate provoca boli de inimă, boli metabolice, cerebrovasculare, cancer, astm şi alergii.

Potrivit unui studiu realizat de către americani, 2 zile de post pe săptămână cresc speranţa de viaţă.

Alimentaţia de post previne bolile degenerative, este benefică pentru inimă şi creier, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi digestia, protejează de efectele negative ale chimioterapiei.

Postul este eficient în tratamentul cancerului şi a altor afecţiuni grave.

În Rusia, există medici care folosesc postul pentru tratarea unor boli grave, deoarece tratamentul obişnuit nu mai dă rezultate.

Postul este benefic pentru sănătatea fizică, dar ajută, în primul rând, la îmbunătăţirea stării duhovniceşti.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.