Mască cu amidon – o soluție bună pentru îngrijirea tenului dumnevoastră

De obicei, amidonul este folosit în patiserie, ca aliment auxiliar pentru îngroșarea cremurilor sau a sosurilor. De puțini este cunoscut faptul că acesta poate fi folosit și pentru îngrijirea pielii. Vă propunem 2 măști cu amidon cu efecte benefice asupra tenului dumnevoastră.

Mască cu amidon, iaurt și suc de morcovi

Este un remediu bun pentru tenul matur cu semne de oboseală. Având rolul de a strânge pielea și de a o întări.

Aveți nevoie de:

  • Amidon de porumb – 1 lingură;
  • Suc de morcovi – 5 linguri;
  • Iaurt / smântână – 1 lingură;
  • Apă – 550 ml.

Se amestecă amidonul cu 150 ml de apă. Separat, se încălzește 400 ml de apă, care se amestecă cu amidonul și se lasă pe foc până la obținerea unei paste groase. Amestecul se temperează. Se adaugă iaurtul și sucul de morcovi. Amestecul se omogenizează.

Mod de aplicare: tenul se spală cu apă călduță. Masca se aplică în strat gros și se lasă pentru 15-20 minute. După aceasta, tenul se clătește cu apă călduță și se hidratează cu cremă.

Masca se aplică 3 seri la rând. Cura se poate repeta după o pauză de o săptămână.

Mască astrigentă cu amidon

Aveți nevoie de:

  • Amidon de grâu, cartofi sau porumb – 2 linguri;
  • Apă caldă.

Într-un vas de porțelan se pune amidonul, adăugând puțin câte puțin apă caldă, se amestecă cu o lingură de lemn până la obținerea unei paste omogene.

Tenul se spală cu apă călduță. Se unge fața cu un pic de ulei sau cremă grasă, după care se aplică pasta de amidon pe față, evitând zona ochilor. Se lasă să acționeze 20 minute. Se clătește fața cu apă călduță.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: tips4.netmybeautiness.com