Mătasea de porumb îți aduce beneficii incredibile! Cu siguranță nu știai de ele!

Sub învelișul exterior al frunzelor de porumb se află firele de porumb numite mătase. Dacă pe timp de vară aruncai aceste fire, atunci după ce vei citit acest articol vei merge la farmacie pentru a-ți lua o cutie de mătase de porumb uscată.

Și după cum îți dai seama, întrucât această mătase se vinde la farmacii, înseamnă că ea ne este de folos.

Iată care sunt beneficiile mătasei de porumb:

Împiedică formarea pietrelor la rinichi – mătasea normalizează fluxul urinei astfel încât este prevenită formarea de pietre.

Contribuie la coagulare sângelui – dacă observi că tăieturile sângerează exagerat de mult timp, înseamnă că ai probleme cu coagularea și ar trebuie să consumi mătase de porumb.

Normalizează nivelul colesterolului – adică elimină colesterolul rău și favorizează colesterolul bun. Datorită acestui efect vei avea un sistem circulator sănătos.

Este un diuretic – cu ajutorul unei cure de mătase de porumb poți elimina apa în plus din organismul tău.

Mătasea de porumb se consumă sub formă de infuzie. Nu trebuie decât să pui puțină mătase verde sau uscată în apa clocotită și să o lași să se infuzeze timp de 10 minute.

Notă: Deoarece este un diuretic, nu se recomandă să consumi ceaiul de mătase de porumb înainte de culcare. În plus, acest ceai este contraindicat femeilor însărcinate.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylifeidea.com