Merele încetinesc procesul de îmbătrânire, reduc riscul de boli cronice, reduc atrofia musculară şi oferă energie

Merele, bogate în atioxidanţi, încetinesc procesul de îmbătrânire. De asemenea, acestea contribuie la reducerea riscului de boli cronice.

Consumul de mere previne bolile cardiovasculare, neurologice şi respiratorii.

Potrivit unor studii recente, merele au un rol esenţial în menţinerea greutăţii corporale, sănătăţii oaselor, funcţiei pulmonare şi protecţiei gastrointestinale.

Antioxidanţii combat stresul oxidativ, acesta fiind unul din principalii factori ce favorizează declinul cerebral.

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Iowa, coaja merelor ajută la încetinirea şi recuperarea muşchilor scheletici afectaţi de îmbătrânire. Compusul respectiv se numeşte acid ursolic, care, în urma studiilor pe şoareci, s-a dovedit a fi eficient în reducerea slăbiciunii şi atrofiei musculare, ce apare odată cu vârsta.

Pentru a beneficia de toate beneficiile merelor, este recomandat consumul lor în stare proaspătă, cu tot cu coajă. De aceea este bine că merele să fie bio, pentru a evita efectele nocive ale pesticidelor. Coaja este bogată în antioxidanţi, vitamine şi minerale, care oferă energie.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: livestrong.com, dailymail.co.uk