Uleiul de ricin ajută la creşterea şi îngroşarea părului, genelor şi sprâncenelor

Deşi uleiul de ricin este foarte benefic pentru piele şi păr, majoritatea oamenilor nu prea îl utilizează din cauza consistenţei sale lipicioase. Dară dacă aveţi nevoie de o soluţie ieftină şi naturală pentru problemele de piele şi păr, atunci uleiul de ricin este fără îndoială cea mai bună soluţie.

ulrcn

Creşteţi şi îngroşaţi părul, genele şi sprâncenele

În general uleiul de ricin este cunoscut pentru capacitatea sa de a creşte sprâncenele subţiri. Multe femei care s-au preocupat de smulsul sprâncenelor în anii ’90, când fiecare fată visa să aibă sprâncene foarte subţiri, se ciocnesc astăzi cu situaţia în care sprâncenele lor nu s-au mai refăcut. Unica soluţie la care mai pot apela este creionul de sprâncene.

Revistele de frumuseţe sunt pline de articole ce descriu puterea uleiului de ricin de a creşte din nou sprâncenele, prezentându-l drept o soluţie organică fără hexan.

O doamnă a utilizat această metodă, aplicând uleiul pe sprâncene în fiecare noapte după curăţirea feţei. După 3 luni sprâncenele sale au devenit vizibil mai groase, mai dense şi mai mari. Sigur acest caz nu este unic.

Nu vă imaginaţi cum ar putea uleiul de ricin să vă ajute să creşteţi sprâncenele? Mai mult decât atât, el este benefic şi pentru gene şi păr.

Uleiul de ricin se vinde în amestec cu acid ricinoleic, care este un agent anti-bacterial şi anti-fungic eficient. Astfel, luptând cu bacteriile şi ciupercile, uleiul previne căderea părului şi îl întăreşte.

Acest ulei este bogat în acizi graşi omega-9, care hrănesc părul şi pielea. De asemenea uleiul de ricin pătrunde adânc în pori, hrănind şi foliculii de păr.

Astfel părul capătă o strălucire naturală şi devine mai puternic. Reţineţi că uleiul nu prea se scurge pe firele de păr, de aceea dacă doriţi un efect pentru întreaga coafură, ar trebui să ungeţi şi vârfurile părului.

Frecaţi puţin ulei între mâini şi treceţi vârfurile de păr printre degete. Aveţi grijă să nu întreceţi măsura, dacă veţi unge exagerat mult ulei, părul va deveni foarte gras. Începeţi cu o cantitate mică şi creşteţi-o treptat până găsiţi doza perfectă pentru tipul părului dvs.

Dacă doriţi creşterea părului, atunci aplicaţi uleiul la rădăcina firelor. Dar datorită vâscozităţii sale, s-ar putea să vă fie dificil să ajungeţi tocmai la rădăcini, de aceea îl puteţi dilua cu un ulei mai uşor, cum ar fi ulei de cocos, de sâmburi de caise sau oricare altul mai fluid.

Pentru a vă îngroşa părul folosiţi ulei pur de ricin. De asemenea îl puteţi aplica pe gene pentru a le întări şi îngroşa. Astfel veţi preveni şi subţierea şi căderea lor.

Buze gingaşe şi tratarea cicatricilor

Uleiul de ricin face minuni cu cicatricile cheloide şi cele alcătuite din ţesut dur, fapt ce se datorează capacităţii sale de a pătrunde adânc prin straturile pielii.

Acest ulei înmoaie pielea, iar această capacitate a sa poate reduce mult cicatricile de pe piele. De asemenea el s-a dovedit a fi un agent stimulator al leucocitelor. Savanţii afirmă că uleiul de ricin reduce inflamaţiile ţesutului subcutanat, accelerează vindecarea leziunilor şi reduce cicatricile.

De asemenea acest ulei poate face minuni cu buzele dvs., care au nevoie de o protecţie permanentă. Cu toate că ele se regenerează rapid, buzele se usucă foarte repede şi se jupoaie de fiecare dată când sunt dehidratate.

Uleiul de ricin înmoaie buzele datorită conţinutului de acizi graşi şi le protejează prin consisteţa sa densă. Mai exact uleiul nu se mişcă din locul unde a fost aplicat decât dacă este şters intenţionat. El oferă o strălucire naturală buzelor, fiind aşadar benefic atât pentru sănătate, cât şi pentru aspect.

Danna Norek este fondatorul AuraSensory.com, care oferă un set de produse extraordinare pentru îngrijirea corpului, pielii şi părului. Produsul “Herb Mint Citrus” conţine ulei de ricin ca ingredient de bază, umezind buzele şi oferindu-le strălucire şi protecţie, având totodată şi o aromă naturală.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Suesa: Natural News

Add Comment