Metode naturale eficiente de reducere a tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol

Dacă valorile tensiunii arteriale trec de 140/90 mm Hg, putem vorbi despre tensiune arterială. Pentru a echilibra hipertensiunea prin metode naturale, trebuie să cunoaşteţi care remedii sunt  mai eficiente.

Oţet de mere şi bicarbonat de sodiu

Amestecaţi o lingură de oţet de mere cu 6 mg de bicarbonat de sodiu şi puţină apă. Beţi remediul de 2 ori pe zi. Oţetul conţine mult calciu, potasiu, magneziu şi alţi nutrienţi esenţiali pentru organism, care protejează pereţii arteriali. Bicarbonatul contribuie la reglarea tensiunii arteriale şi pH-ul corpului.

Banane

Acestea conţin potasiu, reducând sodiul din sânge şi reglând tensiunea arterială. Mâncaţi zilnic câte 2 banane.

Suc de lămâie

Stoarce-ţi o lămâie într-un pahar cu apă şi consumaţi preparatul în fiecare zi pe stomacul gol. Lămâile relaxează şi protejează vasele de sânge, furnizând vitamine şi potasiu care reduce sodiul.

Usturoi

Usturoiul este foarte eficient în reglarea nivelului de colesterol şi tensiunii arteriale. Are compuşi sulfuroşi, precum disulfură şi trisulfură de dialil, alicină care stimulează producţia naturală de oxid nitric. Mâncaţi câte 2 căţei de usturoi pe zi.

Alte sfaturi:

  • Mâncaţi sănătos
  • Faceţi mişcare în fiecare zi
  • Renunţaţi la tutun şi alcool
  • Reduceţi cantitatea zilnică de cofeină
  • Reduceţi consumul de sare

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: mayoclinic.org