Metode tradiționale de tratare a pancreasului. Ceea ce medicii nu o să vă spună niciodată!

Pancreasul  unul dintre cele mai importante organe interne ale corpului uman, care este responsabil pentru digestie. Proasta funcționare a pancreasului este însoțită de complicații și o serie de boli, cum ar fi pancreatita sau diabetul. Din fericire, există remedii tradiționale foarte bune care ajută la tratarea acestui organ, la fel de eficiente ca și medicamentele. Dacă aveți probleme cu acest organ important, atunci acest articol vă este de mare ajutor! 

Tratament pancreas

1. Semințe de mărar

Puneți 1 linguriță de semințe de mărar într-un pahar de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de o oră, apoi strecurați. Consumați întregul conținut pe tot parcursul zilei, sorbind încet.

vasile-cipcigan-696x696
2. Ovăz

Fulgii de ovăz din cele mai vechi timpuri sunt considerați a fi unul dintre cele mai bune mâncăruri pentru pancreas.

Deosebit de folositor este terciul obișnuit din fulgi de ovăz cu apă, fără adaos de ulei și sare. Mâncați astfel de terci de mai multe ori pe zi timp de o săptămână.

Dacă vă plictisiți repede de această mâncare, înlocuiți terciul cu o infuzie de ovăz: turnați 1 litru de apă clocotită peste 500 g de fulgi de ovăz și infuzați timp de o oră. Strecurați și beți jumătate de pahar de 3 ori pe zi.

vasile-cipcigan-696x696

3. Lămâie+pătrunjel+usturoi

Luați 1 kg de lămâi, 300 g de usturoi și 300 g de pătrunjel. Scoateți sâmburii din lămâi, dar păstrați coaja. Mărunțiți toate ingredientele prin mașina de tocat și amestecați-le. Păstrați amestecul în frigider, de preferat într-un borcan de sticlă. Luați câte 1 linguriță de trei ori pe zi cu 15 minute înainte de masă.

Pentru a spori efectul acestui remediu tradițional, beți-l împreună cu un extract special din frunze de fragi, afine și merișoare, care se prepară după cum urmează: într-un termos cu apă clocotită puneți în părți egale frunzele de la plantele menționate anterior precum și mătase de porumb și fasole verde. Lăsați la infuzat câteva ore. Beți 1/3 de pahar de infuzie cu 1 linguriță de amestec. Perioada tratamentului este de 3 luni.

vasile-cipcigan-696x696

4. Hrișcă+iaurt

Preparați următorul remediu de cu seară. Luați 0.5 litri de iaurt și 1 pahar de hrișcă. Clătiți bine hrișca și turnați peste ea iaurtul, apoi lăsați la infuzat. Peste 12 ore, amestecul rezultat împărțiți-l în două părți egale, dintre care o parte serviți-o în loc de micul dejun, iar a doua – va înlocui cina.

Bine ar fi să renunțați la alte mese pentru cel puțin 2-3 zile. Mai târziu, la masa de prânz puteți mânca legume fierte, cum ar fi ghiveci de legume preparat la aburi. Uneori vă puteți permite ceva fructe. După 10 zile de regim, faceți o pauză, la fel de 10 zile și repetați tratamentul.

vasile-cipcigan-696x696

Persoanele care au aplicat una din metodele de mai sus, menționează faptul că îmbunătățirea au simțit-o deja peste câteva zile. Datorită acestor remedii dispar durerile, apare senzația de lejeritate în organism, trece balonarea.

Cu toate acestea, remediile tradiționale, utilizate de secole, nu se limitează la leacuri și medicamente. Sunt binevenite exercițiile speciale pentru respirație, care sunt foarte utile, de exemplu, pentru pancreatită.

Gimnastica de dimineață

  1. Inspirați cât mai adânc, după care expirați și țineți-vă respirația.
  2. În momentul reținerii respirației încordați ușor abdomenul, numărați încet până la trei, iar apoi relaxați mușchii abdominali.

Dacă efectuați acest exercițiu de 10 ori pe zi, aceasta va contribui la întărirea pancreasului și la dispariția anumitor boli.

Sa fiți sănătoși!

Autor text: Perfect-ask.com