Miere din flori de gălbenele după reţeta Mariei Treben, ce are o mulţime de proprietăţi curative

Gălbenelele sunt plantele cu proprietăți imunostimulatoare, aniinflamatoare, antibacteriene și antivirale, antitumorale și anticancerigene, calmante.

Mierea de gălbenele este foarte benefică pentru organism, deoarece păstrează pe mai mult timp conținutul bogat de substanţe nutritive.

Miere de gălbenele

Ingrediente:

  • 2 mâni duble de flori de gălbenele
  • 1 litru de apă rece
  • 1 kg de zahăr brut
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Desprindeţi florile de gălbenele de pe tulpini, spălați-le și puneți-le  într-o cratiță cu apă rece. Puneți cratița la foc, iar după 2-3 clocote luați de pe foc și puneți capacul, lăsând la infuzat peste noapte.

A doua zi, strecurați printr-o sită, stoarceți bine și florile pentru a extrage tot lichidul.

Puneți din nou în cratiță și adăugați zahărul împreună  cu sucul proaspăt stors de lămâie. Lăsați să fiarbă la foc mic toată ziua.

După ce preparatul s-a răcit, verificaţi dacă mierea este legată. Mierea trebuie să aibă o consistență suficient de groasă pentru a o putea întinde pe pâine. Să nu fie nici prea subţire, nici prea vâscoasă.

Utilizaţi zahăr brut, nerafinat, deoarece este mai puțin dăunător.

Această miere aromată are multe proprietăți curative.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: herbiol.com