Mierea crudă previne şi tratează infecţii grave, rezistente la antibiotice, datorită conţinutului de bacterii bune

Mierea crudă are proprietatea de a combate becteriile rezistente la antibiotice.

Albinele au două stomacuri. Unul este utilizat pentru digestie, iar celălalt serveşte pentru depozitarea mierii.

Potrivit cercetătorilor, în ultimul sunt prezente 13 tipuri de bacterii vii, care produc acidul lactic. Acestea se găsesc şi în mierea proaspătă.

Bacteriile vii produc compuţi microbieni activi: peroxid de hidrogen, acizi graşi şi anestezice, care pot distruge bacteriile dăunătoare.

Cercetătorii au testat bacteriile din stomacul albinelor împotriva tulpinilor patogene, ce provoacă infecţii grave la oameni, printre care şi stafilococul rezistent la meticilină.

În consecinţă, bacteriile albinelor au anihilat toţi agenţii patogeni. De asemenea, oamenii de ştiinţă au testat un remediu, ce constă dintr-un amestec de bacterii şi miere, pe rănile cailor, greu de vindecat. Rănile au fost vindecate.

Conform realizatorilor studiului, eficienţa bacteriilor constă în compoziţia diversă, care acţionează asupra unei game diverse de agenţi patogeni, pe când antibioticele conţin doar o substanţă activă.

Însă, pentru a beneficia de proprietăţile acestor bacterii, trebuie să consumaţi miere crudă, cumpărată direct de la apicultor, deoarece mierea din magazin este procesată.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: sciencealert.com