Mierea și ceapa – remediu pentru tuse cu acțiune instantanee

med-y-luk (1)

Mierea și ceapa sunt două ingrediente naturale, care se folosesc împotriva tusei deja de secole. Tusea este un mecanism de apărare al organismului,care se produce prin eliberarea bruscă a aerului din plămâni.

Scopul acestui mecanism este de a elimina secrețiile acumulate sau substanțele străine din căile respiratorii. Tusea poate fi productivă sau seacă.

Atunci când este productivă, odată cu tusea se elimină mucus, numit și spută. În acest fel, organismul elimină substanțele nocive din bronhii și interstiții. Pe de altă parte, tusea seacă poate fi corelată cu prezența unei infecții sau a unei iritații, care, dacă nu este tratată la timp, poate deveni cronică.

Majoritatea siropurilor și substanțelor medicamentoase tratează simptomele neplăcute, indiferent de tipul de tuse. Din păcate, utilizarea excesivă a acestor produse poate avea efecte secundare, motiv pentru care îți recomandăm să optezi pentru remedii naturale. Ingredientele naturale folosite pentru ameliorarea tusei au proprietăți expectorante și calmante ce ajută la eliminarea sputei și la vindecarea iritației. Acestea acționează ca un antibiotic ce combate microorganismele care au atacat căile respiratorii.

În acest articol, îți prezentăm unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru tuse, siropul natural pe bază de miere și ceapă.

SIROPUL CU MIERE ȘI CEAPĂ ÎMPOTRIVA TUSEI

med

Combinația dintre miere și ceapă este folosită încă din timpuri străvechi. Ambele ingrediente au proprietăți antibiotice și expectorante, ameliorând astfel simptomele asociate tusei și împiedicând progresia bolii.

Mai mult, mierea și ceapa întăresc sistemul imunitar, conferind o protecție mai bună organismului împotriva virusurilor, bacteriilor și altor microorganismeresponsabile de afecțiunile căilor respiratorii.

 • Beneficiile mierii de albine: mierea este aprobată chiar de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca tratament pentru tuse și răceală. Acest aliment reduce răgușeala și calmează iritațiile gâtului și ameliorează tusea. Pe lângă asta, mai are proprietăți antioxidante și intensifică producția de citokine, substanțe implicate în lupta cu infecția.
 • Beneficiile cepei: ceapa este cunoscută drept expectorant natural. Proprietățile sale folositoare stimulează distrugerea bacteriilor și curățarea căilor respiratorii.Ceapa conține o cantitate considerabilă de antioxidanți și are proprietăți detoxifiante, ceea ce o face capabilă să amelioreze tusea. Nu e de mirare că acest ingredient intră în componența aproape a tuturor substanțelor destinate ameliorării simptomelor și tratării răcelii.

Acest sirop natural îmbină proprietățile binefăcătoare ale mierii și cepei, ajută la combaterea rapidă a tusei și întărește sistemul imunitar. Ingredientele folosite nu au efecte secundare, tratamentul putând fi administrat cu încredere și copiilor.

MIERE ȘI CEAPĂ – REȚETA NR. 1

Ingrediente

 • 1 ceapă de dimensiuni medii
 • 2 pahare de apă (400 ml)
 • Sucul unei lămâi
 • 2 lingurițe de miere (15 grame)

Instrucțiuni

 • Curăță și taie ceapa în felii mari, apoi fierbe-o într-o cratiță timp de 15 minute în apa din două pahare (400 ml)
 • După ce dă în fiert, las-o să stea 5 minute. Adaugă apoi cele două lingurițe de miere și sucul de lămâie
 • Cel mai potrivit este să bei amestecul de 2-3 ori pe zi

MIERE ȘI CEAPĂ – REȚETA NR. 2

Ingrediente

 • 1 ceapă
 • 2-3 linguri de miere (50-75 grame)

Instrucțiuni

 • Curăță și taie ceapa mărunt și pune-o într-un vas. Adaugă mierea și lasă amestecul la macerat peste noapte
 • În dimineața următoare, strecoară amestecul cu un tifon gros sau cu o sită
 • Poți folosi remediul ca atare sau diluat într-un pahar cu apă
 • Pentru rezultate optime, ia câte o lingură din acest sirop o dată la două ore

Orice rețetă ai alege, trebuie să știi că rezultatele nu sunt imediate. Acest remediu calmează rapid gâtul, dar trebuie administrat câteva zile consecutiv pentru combaterea tusei până la capăt.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text:  Sănătoşi.com

Add Comment